27-11-06

Donna verkoopt groente

 

bushalte 012-800bushalte 018-800Honden hebben geen groente nodig. Maar de kans dat ze alle voedingsstoffen binnen krijgen die ze nodig hebben is veel groter als je wel groente toevoegt aan hun eten. Over het algemeen bevat groente vitamines en mineralen die onvoldoende aanwezig zijn in vlees. Groente bevat ook koolhydraten en wat eiwitten. Door deze koolhydraten wordt het volume van de ontlasting van je hond enigszins groter. De vertering van een hond duurt minstens 24 uur, een hond heeft dus niet, zoals de mens, na een paar uur weer honger. Voedsel wordt door de hond in grote stukken ingeslikt zonder veel te kauwen. Het speeksel van de hond bevat geen verteringsenzymen zoals bij de mens. De vertering en de voedselabsorptie van onze honden is totaal verschillend en de lengte van hun dunne darm is korter, bijgevolg kunnen ze niet hetzelfde voedsel eten als wij. Stukken rauwe groenten kunnen ze niet verteren. Prei en uien mag je niet gebruiken als hondenvoeding. Als je toch rauwe groenten wil geven aan je hond, moet je die fijn pureren met een keukenrobot. Donna gaat bij de landbouwer verse sperziebonen bestellen om te vermageren. Ze poseert met de verse groenten voor haar blogvriendje Etienne en zijn buurman, de trotse bezitter van een groententuin.

bushalte 021-800

 

groente kerstmis auto 033-800

 

20:51 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (5) | Tags: donna, tip, voeding, blogger |  Facebook |

Commentaren

Hoi volgesn mij heeft ze het weer naar haar zin, maar wat wil met zo een vrouwtje die altijd met haar op stap is...ik was mijn groenten vergeten ind ijskast, dus werd zonder....
reactie op reactie...ach, sommige kunnen weleens een extra steuntje gebruiken....slaapwel

Gepost door: Viv & Woeffie | 27-11-06

Goede morgen Daisy Zo te zien amuseerd Donna zich wel bij je buurman he, maar eerlijk gezegd wist ik niet dat we zo dicht bij elkaar woonden hoor :-))
Prettige dinsdag, groetjes.

Gepost door: Etienne | 28-11-06

Vermageren Da kennen we hier ook, maar dan voor het baasje i.p.v. de hond.
Groeten.

Gepost door: Belgian Pyr | 28-11-06

Goede morgen Kom jullie gewoon effe een fijne woensdag wensen.
Groetjes

Gepost door: Etienne | 29-11-06

Konden wij ook maar op zo'n eenvoudige manier afvallen! Sperziebonen zijn ideaal om je hond te doen vermageren, ze zijn er dol op en ze worden niet opgenomen dus geen extra caloriën. Lekker je buikje vol eten en toch vermageren.

Gepost door: 1234Monique | 29-11-06

De commentaren zijn gesloten.