02-01-07

Donnalingerie :-)

 

Knitting%20With%20Dog%20Hair (Medium)

Kopie van Bikini%20Samoyed (Medium)

Na de eindejaarsfeesten valt er heel wat te recycleren. Blijkbaar zijn de champagne- en wijnflessen zonder statiegeld. Bij het zien van deze beelden denk ik aan de dingen die wel herbruikbaar zijn. Bij de recyclagetips van Eco-Werf vind ik bovendien geen nuttige tips om hondenhaar te recycleren. Volgens de regels moet je alle honden-en katttenhaar nog steeds bij het restafval deponeren. Donna verhaart nooit, maar bij het borstelen zit er toch een stevige pluk ondervacht in mijn borstel. Een dame vroeg aan Monique van Samsara Jina hoe ze een trui moest breien van de haren van haar Tibetaantje. Nu blijkt het hondenhaar van een Tibetaanse terriër zeer geschikt voor het maken van kledingstukken. Er is een boek uitgegeven over breien met hondenhaar, maar op de website van Victoria vind je toch de meeste informatie. Het bedrijf van Victoria Pettigrew heet Vip Fibers Inc. Haar klanten sturen de haren die ze verzameld hebben naar dit bedrijf in Californië, waar Victoria de haren van de meeste huisdieren spint. Na het bewerken en het spinnen stuurt ze de wol terug naar de eigenaars, die dan van hun gerecycleerde haren een kledingstuk breien. Wol van hondenhaar is van zeer goede kwaliteit en bijzonder warm. Op de kleine foto boven zie je sexy-hondenharen-lingerie. Spijtig genoeg kan ik geen steek breien om de haren van Donna te recupereren. Omdat de wol niet gaat ruiken als 'een natte hond' als je met je breiwerk door de regen loopt worden de haren met shampoo gewassen, de enzymes die de geur veroorzaken worden door verdere bewerking geëlimineerd en tenslotte wordt er nog een verzachter aan toegevoegd. Met als resultaat, dat de wol even goed ruikt als angora. Om de filmpjes te bekijken op Victoria's website moet je wel even geduld oefenen. Prima Donna lingerie bestaat al. Nu zal ik een een andere naam moeten verzinnen om de de warme, zwarte Donnaslipjes te verkopen.

Eco Werf 013-800

 

16:38 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (10) | Tags: donna, tip, hond, kat |  Facebook |

Commentaren

Nu weet ik waar naar toe Ik kan nu het hondenhaar van onze tibetaantjes beginnen bijhouden. Aangezien ik zowat alle kleuren in huis heb zal ik er een mooie trui van kunnen breien. In Tibet gebruiken ze de onderwol van hun TT'tjes om te spinnen en kleding van te maken. Het is blijkbaar wol van hoge kwaliteit, erg zacht en heel warm. Waar wachten we nog op?

Gepost door: Monique | 02-01-07

Goede morgen Daisy Vraag me wel af wat Donna denkt als ze voor die glascontainers staat hoor :-))
Prettige woensdag, groetjes

Gepost door: Etienne | 03-01-07

Ik neem aan dat je daarvoor langharige honden moet hebben? Erkan zijn haar is een cm lang, ik vrees dat ik daar geen mooie trui van kan breien. Zal misschien nogal steken :-)

Gepost door: Enid | 03-01-07

Voor mij ook een lingerie-setje van donna's vachtje als je er mee begint...
Nog een gezellige brei avond, groetjes en tot kijk

Gepost door: emmy | 03-01-07

Goede morgen Daisy Kom je gewoon een fijne donderdag wensen, groetjes.

Gepost door: Etienne | 04-01-07

Merci voor je reactie om mijn blogje! Nou maak er nog een fijne donderdag van!
groetjes

Gepost door: annelien | 04-01-07

wat een troep ik heb ook dat maatje hahaha enkel bij de heel duren huizen vind ik nog wat. Dus wacht op de 70%
dan ben nog snel een paar 1000 euro armer
liefs vivke

Gepost door: viv en de diertjes | 05-01-07

Goede morgen Daisy Effe vlug langskomen om je een fijne vrijdag te wensen.
Groetjes

Gepost door: Etienne | 05-01-07

Goedemorgen! Wens je veel succes met het breien !
Ik denk niet dat ik veel succes ga hebben als ik dat met mijn haar ga doen, zal maar een slecht resultaat zijn :)

dikke knuffel van Osso

Gepost door: Osso | 05-01-07

hallo
mijn schoonmoeder verhuisd om het half jaar naar Zuid-Afrika en moest met veel verdriet har golden retriever bij ons achter laten. nu zou ik haar graag willen een kadootje op zenden, en dit is een sjaal gebreid van het haar van haar hond. maar zelf kan ik niet breien, wie kan mij daar bij helpen om een adres te vinden om hat haar te brengen en een sjaal van te breien.

vriendelijke groetjes
kaatje

Gepost door: kaatje | 24-10-14

De commentaren zijn gesloten.