10-07-07

Honden in een zwembad?

 

zwemt 017-800zwemt 020-800zwemt 024-800Zwemmen is voor je hond een zeer goede lichaamsbeweging. Zes minuten zwemmen is zoveel als acht km lopen. Het is dus algemeen geweten dat zwemmen meer energie vraagt dan wandelen. Voor honden die te dik zijn, zou zo'n training de beste manier zijn om af te slanken. Ik denk nu aan Donna :-) Koud water zou nefast zijn voor de spieren van je hond en stijfheid veroorzaken. De ideale temperatuur voor een hondenzwembad is 27 tot 30 graden, dezelfde temperatuur die wij aangenaam vinden om in een zwembad te vertoeven. Zwemmen is aan te bevelen voor honden met een lange rug (zoals een teckel). Het water zorgt voor massage van de spieren en de wervelkolom van het dier wordt daarbij minder belast. Zelfs voor honden met heupdysplasie is zwemmen aan te raden, omdat het water het gewicht van het dier draagt. Voor een zwembad kan je best een ozonator gebruiken om het water te behandelen. Water met chloor is zeker af te raden! De meeste honden kunnen niet uit zichzelf uit een zwembad geraken. Om ongelukken te voorkomen kan je een hondentrap kopen of maken. Een alarminstallatie behoort ook tot de veiligheidsvoorzieniningen. Donna klimt uit het zwembad zonder hulpmiddelen, haar pootje haakt ze aan de gewone trap :-) Voor mijn Shih-tzu Anastasia zou zo'n trapje wel handig zijn. De meeste honden zijn van nature goede zwemmers, maar sommige rassen kunnen door hun lichaamsbouw niet goed zwemmen. (Honden met een korte snuit, korte poten en een zwaar lichaam.) Toch zien we grappige beelden van zwemmende Engelse buldoggen op You Tube. Ook boxers zijn zeer slechte zwemmers, je moet ze bij wijze wan spreken leren zwemmen. Honden met een langharige staart zijn bijzonder goede zwemmers omdat ze met die staart beter kunnen sturen.

 

Anastasia zwemt samen met Donna. Dhyani heeft tot nu toe nog nooit gezwommen. Ik ben van mening dat je een hond op jonge leeftijd aan water moet laten wennen. Honden kunnen van nature zwemmen, maar ze moeten eerst hun watervrees overwinnen.

zwemt 015-800

 

10:25 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (17) | Tags: donna, anastasia, dhyani, hond, oefening, zwemmen, zwembad |  Facebook |

Commentaren

:-) Donna is beter dan ik, want ik kan niet zwemmen :-)
fijne dinsdag Daisy
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-07-07

Hello Wat is dat genieten ,en daarna op de ligstoel ze weten wel wat ze moeten doen.
Groetjes

Gepost door: Rita | 10-07-07

kan ook niet zwemmen weeral mooie foto

Gepost door: frank | 10-07-07

Erkan zwemt graag maar niet goed: hij is te zwaar om vlotjes te zwemmen. Hij spartelt meestal maar wat rond. Heengaan gaat meestal ook vlotter dan terugkomen :-)

Gepost door: Enid | 10-07-07

Een erg knappe foto van Donna in het zwembad
Ook die van Anastacia mag er wezen
Mijn vrees dat Luna zomaar pardoes het zwembad zou inspringen was ongegrond
Goed om te weten dat ze netjes langs de kanten blijft lopen,zo kan ik bij de volgende zomerprik ook lekker komen zwemmen

Gepost door: mireille | 10-07-07

Prachtig Gewoon prachtige fotookes
Volgende keer in het zéééétje zwemmen van Nieuwpoort
Groetjes Luc

Gepost door: luc | 10-07-07

prachtig onze labrador zat ook steeds in het water. Mis hem nog steeds. Nu reeds 17 geleden.

Gepost door: viv | 11-07-07

Gezellige avond. Daisy,
Heel mooie foto van Donna in het zwembad.
De labrador is een echte waterrat, deze van onze dochter zou geen seconde getwijfeld hebben als er water in de buurt was.
Honden met een lange rug zijn onderhevig aan reuma blijkt.
Fijne avond .
Groetjes.
DJ-BO & CO.

Gepost door: DJ-BO | 11-07-07

Een echte waterrat!!! Die Donna is toch een echte waterrat hé. Ze geven eindelijk lekker warm weer voor het weekend, Donna zal dan weer haar hartje kunnen ophalen net als haar vrouwtje denk ik ;)). Normaal zat ik nu aan het zwembad in Turkije maar onze reis is vorige vrijdag in het water gevallen nog voor ze (zaterdag) kon beginnen. Nu maar hopen dat het hier ook snel lekker warm wordt net zoals verleden jaar.

Gepost door: Monique | 11-07-07

Onze Tidou kan niet zwemmen, hij is wel gek op water, maar dan enkel voor pootje te baden. Vind het ergens wel jammer, maar mag hem niks verwijten, ik kan zelf ook niet zwemmen. Leuke foto van Donna!

Gepost door: Kristel | 12-07-07

Hoi Daisy;-) Mooie foto alweer van Donna, je ziet zo dat ze gek is op zwemmen.
Ik heb mijn honden leren zwemmen in zee, ze gedragen tot het water aan mijn buik stond en ze dan losgelaten..Rasta was er zeer vlug mee weg, Ginny houdt er niet van dat ze niet kan staan. Die laatste is dolenthousiast, maar het water komt ten hoogste tot halverwege haar buik, die moet dus echt nog grond voelen. Rasta zwemt wel graag, maar zo écht seutig, zo van " ik zwem hé, maar niet spatten hé" Hihihihihi, tevens moet ik voor allebei een handdoek meenemen, want ze vertikken het om daarna in het zand te gaan liggen....de dames;-))) Geen handdoek voor hen, awél dan ben ik de mijne kwijt;-))
Groetjes !
PS. Bedankt voor het doorgeven van de filmpjes de laatste keer, heb ervan genoten hihihihi

Gepost door: nicole | 12-07-07

:-) fijne dan nog verder Daisy
en een pootje voor Donna
groetjes

Gepost door: Borriquito | 12-07-07

;-) Plezant!
Groetjes en een goede avond, Daisy en Donna.

Gepost door: emmy | 12-07-07

Hey, ivm de hondenschool. Tijdens het trainen gaat het nog hoor, dan moeten we niet zoveel staan wachten. Maar het is vooral net voor de training dat onze Tidou lastig doet, trekken en aandacht vragen door te janken en te piepen en blaffen. En dan om op het plein te gaan... Hij trekt en ik hang er achter... Grappig zicht moet het zijn. Maar da's niet meer plezant! Mss moet ik is uitkijken naar een andere school, maar hier in de buurt zijn er zoveel niet hoor. Bedankt voor je reactie!

Gepost door: Kristel | 13-07-07

Fijne vrijdag . Hallo Daisy en een pootje voor Donna,
Een aangename vrijdag gewenst .
We staan voor een zonnig weekend ,
geniet met volle teugen ,
neem de zomerkledij maar vast uit de kast.
Deze avond komen we van 20.00 uur
tot 0.1.00 uur jullie oortjes nog eens verwennen.
Morgen heeft Radio Ekspress zijn vrije dag,
dus nu al een prettig weekend gewenst.
Zondag zijn we er met veel plezier terug.
Muzikale groetjes.
DJ-BO & CO.


Gepost door: DJ-BO | 13-07-07

en genieten doet ze. Dikke knuffel

Gepost door: viv | 13-07-07

Honden Gent, 5 november 2008

Goede nacht,

Ik heb een teefje Isabi aangeschaft in de Koninklijke dierenbesherming te Gent. Intussen is mijn hond bevallen op 15 en 16 september ll. Drie levende en één overleden pupje. De moeder en de pups stellen het goed. Mijn pupjes heb ik watergewenning gegeven. Nu kunnen ze zwemmen in bad weliswaar. Niet iedereen heeft de mogelijkheden een 'eigen' zwemkom te bezitten. Ik ben nu op zoek naar mogelijkheden om samen met mijn honden te gaan zwemmen. Bestaat die in Belgie?
Ik hoop dat er wordt geantwoord.
Met vriendelijke groeten,

Marie-Thérèse Van Roosbroeck
Brugsesteenweg 203
9000 Gent
www.myspace.com/mamaloes

PS: hetis me niet duidelijk of jullie die brief hebben gekregen. De achtergrond en de nummerieke alfabetische gegevens zijn soms moeilijk leesbaar.

Gepost door: Van Roosbroeck Marie-Thérèse | 05-11-08

De commentaren zijn gesloten.