13-11-07

Drop de drol Donna!

 

drop drol 018-800dbo0017lIn een hondendrol trappen is één van de meest hatelijke dingen die een wandelaar onderweg kan tegenkomen. Dat kwalijk riekende goedje blijft de hele tijd tussen de de ribbels van je schoenzolen plakken. Zelfs na wanhopige pogingen om de smurrie vanonder je schoen te krijgen, neem je die penetrante geur nog kilometers met je mee. Gelukkig is het hoopje van Donna is zo klein dat je het met een groot afgevallen blad kan opnemen :-) Maar wat doe je als een grote hond zijn behoefte doet op een plaats waar veel mensen voorbij komen? Een grote poepzak kan dan een oplossing bieden, en... wat moet je daarna met zo'n vieze bagage? De wet stelt het achterlaten van hondenpoep gelijk aan sluikstorten, het kan je maximum 250 euro kosten. Men spreekt dan van een gemeentelijke administratieve sanctie, op veel plaatsen zijn hondenbegeleiders zelfs verplicht om een poepzakje bij zich te hebben als ze met hun viervoeter op stap gaan.

In de gemeente Tremelo worden de hondenbaasjes extra verwend door de plaatsing van speciale afvalbakken voor hondenpoep. Je vindt ze op verschillende locaties in de buurt van de bewegwijzerde wandelwegen en parken. Op het gemeentehuis zijn bijhorende hondenpoepzakjes verkrijgbaar, die voor 100 % composteerbaar zijn. Deze milieuvriendelikle zakjes zijn bovendien geschikt voor de compostbak en de composthoop. Ik hoop dat alle hondenbaasjes gebruik maken van de mooie afvalbakken, bij een goed opgevoede hond hoort een plichtbewust baasje dat er voor zorgt dat de wandelwegen proper blijven. Bij deze wil Donna het prachtig initiatief van het gemeentebestuur van Tremelo in de kijker zetten. Hoe hondvriendelijk is uw stad of gemeente? Bij de reacties is plaats genoeg om je ergernis of lof over je woonplaats kenbaar te maken :-)

drop drol 007-800

 

21:48 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (10) | Tags: donna, hond, tip, tremelo |  Facebook |

Commentaren

Zoals op veel plaatsen in Antwerpen, moet je hier ver lopen om een vuilbak te vinden. Hondendrolbakken hebben ze hier evenwel nog niet ontdekt. Er wordt wel af en toe eens gecontroleerd of je als hondenbaasje wel zakjes bijhebt. In de 2,5 jaar dat wij Erkan hebben, ben ik twee keer staande gehouden door iemand van de gemeente die vroeg of ik zakjes bijhad. Aangezien Erkan zijn hoopjes altijd in de vrije natuur doet en in de struikjes, waar niemand loopt, heb ik bijna nooit zakjes nodig. Ik moet maar één keer zakjes in mijn jaszak stoppen en die blijven er dan maandenlang inzitten, zodat ik steeds voorzien ben. Je moet trouwens meer dan één zakje bijhebben, want als je hond een drol heeft gelegd en je die met je ene zakje hebt opgeruimd, dan moet je bij controle nog steeds een reservezakje kunnen tevoorschijn toveren...

Gepost door: Erkan | 14-11-07

Hier in de gemeente Wijnegem zijn ze niet écht hondvriendelijk nl. ze hebben vorig jaar kleine vlaggetjes (aan een prikstokje) in de brievenbus gedeponeerd zodat wie hondenpoep in z'n straat/voetpad of berm vond het kon aanduiden met er doodleuk een vlaggetje op te zetten!!! Ze zouden zich beter bezig houden met andere dingen dan met zo iets!!! Er zijn ook zoals Daisy het zo mooi schrijft : "bij een goed opgevoede hond hoort een plichtbewust baasje dat er voor zorgt dat de wandelwegen/voetpaden/bermen proper blijven". Zo is dat er zijn propere baasjes en er zijn er andere... maar dit is overal en in alles zo!!! in elk geval wij behoren tot die soort die het telkens opruimen!!!

Gepost door: Marianne | 14-11-07

Wij zijn onlangs naar Monschau in Duitsland geweest. En daar stonden op verschillende plaatsen in het stadje staanders met zakjes die je vrij mocht nemen om op te ruimen wat je hond achtergelaten had. Vond ik ook een goed initiatief.

Gepost door: Annick | 14-11-07

Hallo Daisy Hondenrolbakken hebben ze nog niet bij ons.
Maar er staan wel veel vuilnisbakken.
Het is aan het baasje om de hondenpoep van zijn vriend nietjes te laten verdwijnen in de vuilnisbak
De week is weer doormidden
Het gaat wel ernorm snel.
Hier is het momenteel frisjes buiten
Maar de zon is ook van de partij
Nog een fijne woensdag verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 14-11-07

;-) Hier hebben we speciale plaatsen voor de honden. Er zijn echter weinig die er gebruik van maken. Ze laten hun hond eerder waar doen en van oprapen hebben ze ook nog nooit gehoord! Als je een opmerking maakt vliegen ze je in het haar. De gemeente geeft nochthans papieren met de regels en boetes, maar veel komt daar niet van in huis.
Daisy, als antwoord op je reactie op HIND en dat slaatje moest ik toch even lachen. Vooral omdat ik vroeger ook fotos heb met hem en mooie meisjes en als je ze naast elkaar legt zie je in het begin met mij, heel gewoon, een tweede met een andere dame, zijn gezicht klaart op en derde foto met een jonge danseres dan is hij één en al lach... Dat zegt alles hé. Mijn zus deed ook de opmerking. Enfin het is nu niet dat hij nog gaat veranderen.
Groetjes Daisy en pootje aan Dona

Gepost door: emmy | 14-11-07

Hallokes Heel lieve groetjes en pootje aan donna...liefs

Gepost door: yolanda | 14-11-07

Ik ben ook van het principe dat als iedereen alles opruimd wat hij of zij vuilmaakt dan kan er geen ergernis zijn en kunnen wij in een nette omgeving bos of park gaan wandelen

Gepost door: mireille | 14-11-07

Daisy en Donna Dat is wel goed gezien om zo bakken te plaatsen om de zakjes erin te werpen , hier in Waregem kennen ze dat nog niet.Nog een fijne dag verder.
Groetjes en een poot van Charly aan Donna

Gepost door: Jeske | 15-11-07

goodmorgen good morgen daisy het starblok is schoon
een scryft met is book kiss
je ne parle que francais mais je fais des efforts

Gepost door: brigitte | 17-11-07

BONSOIR DAISY tu as de tres beau chien moi j'ai un shih tzu une petite femelle qui a maintenant 8 mois 1/2 que j'adore moi aussi je reviendrais car tu as de tres belles choses bisous

Gepost door: brigitte | 18-11-07

De commentaren zijn gesloten.