08-02-08

Een hond voor jeeprijders:-)

 

dinojeep 024-800Dino leert enorm veel van Donna. Om de drie standen zit, af en recht te oefenen zet ik Donna soms op het reserveband van de jeep. Mijn ervaren bloghond houdt van dat spelletje dat haar nadien hondensnoepjes oplevert. Op een hondenschool noemen ze deze oefening 'standen op afstand'. Donna zou er kunnen afspringen als ze dat zou willen, maar zoals een echte Tibetaanse terriër staat ze het liefst hoog en droog. Ze weet dat ze bekijks heeft, waardoor ze heel goed haar best doet om te gehoorzamen. Hoe gekker, hoe liever is haar karakter en foto's nemen geeft haar nog meer voldoening. Donna is gek op jeeprijden, als ik met haar wil gaan wandelen gaat ze naar de garage. Ze zou de ideale hond voor Viv zijn... Meerijden en af en toe stoppen voor een lekker etentje is haar hondendroom :-)

 

dinojeep 032-800

 

De kleine Dino leert enorm veel van Donna. Hij kent het bevel 'zit' en 'af' en blijf, juist voldoende om hem zonder gevaar te fotograferen. Ik denk dat die kleine pup enorm veel leert van Donna. Als ik Donna een bevel geef, doet hij meestal hetzelfde en verwacht hij ook een hondensnoepje. Zonder Donna in de buurt gehoorzaamt Dino niet zo goed en wil hij steeds met mij spelen. Ik merk duidelijk dat een poedel meer beweging nodig heeft als een Tibetaanse terriër. Soms weet ik niet hoe ik zo'n jonge pup moet doen gehoorzamen zonder de hulp van Donna. Met Donna in de buurt is het zwarte poedeltje veel rustiger en reageert het beter als ik aandacht vraag.

dinojeep 007-800

 

Op de foto kan je inschatten hoe groot Dino is. Hij is een kruising tussen een dwergpoedel en een middenslagpoedel. De middenslagpoedel is 'de standaard' waaruit alle andere groottes gefokt zijn. Ik ben benieuwd naar zijn volwassen voorkomen. Waar hij geboren is, liepen de mama en zijn 'vermoedelijke' papa. Nu hoop ik dat hij de vader is... En niet een grotere hond die vreemd gegaan is :-) Ikzelf zie hem niet groeien, maar de meeste mensen die hem voordien zagen, verzekeren mij dat hij al flink gegroeid is. Binnenkort neem ik hem mee naar de hondenkapster om zijn wilde vacht te fatsoeneren. Het zal een sportief kapsel worden met weinig onderhoud, zonder pompons ,bandjes rond de enkels en kaalgeschoren rug.

dinojeep 012-800

 

Commentaren

Daisy en Donna Ik kom je een heel mooie vrijdag wensen en een super leuk weekend , het weer zit in alle geval goed mee.Echt schattig ik denk dat ge na een tijdje hetzelfde met Dino ga kunnen doen lijk met Donna,Sorry maar ik ben gek op poedels
Groetjes

Gepost door: Jeske | 08-02-08

Goede morgen Daisy Daar zit ze hoog en droog!
Daisy ik verstuurde je een mailtje inzake met...
Groetjes en knufjes.

Gepost door: emmy | 08-02-08

Zo een fotogenieke hond als Donna heb ik nog nooit gezien... hoe ze daar op die autoband ligt... echt een plaatje..

Gepost door: Annick | 08-02-08

Donna jij bent een echte 4x4 rijdsters. Past helemaal in het plaatje bij viv haar bende :-)))
Liefs van je melding

Groetjes Viv

Gepost door: viv | 08-02-08

Dino doet het toch al prima hé ! Ik vind een poedel ook alleen maar mooi als hij een "normaal" kapsel heeft, niet die specialiteitjes. Zo'n lekker spontaan kapsel lijkt bij Dino te passen !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Tiger Lily | 08-02-08

Erg op zijn gemak ziet Dino er toch niet uit, daar op die band :-) Wat een schattig beestje is dat toch! Donna ook natuurlijk!

Gepost door: Enid | 08-02-08

Dag Daisy met dit prachtige weer kom ik U een fijn weekend wensen..lieve groetjes

Gepost door: Yolanda | 08-02-08

Oei hopelijk koopt ons vrouwtje nooit zo'n auto met zo'n band. IK zou er echt niet durven opstaan dus knap dat die pup dat zelfs al kan.

Gepost door: Laika en Chesko | 09-02-08

een heel fijn weekend gewenst

Gepost door: Kelly | 09-02-08

Dino heeft twee opvoedsters! De kleine Dino heeft het voordeel dat hij les krijgt van 2 opvoedsters. Zowel Daisy als Donna dragen hun steentje bij om hem een gehoorzame en goed opgevoede pup te maken. Een voordeel waar spijtig genoeg niet alle pups kunnen van genieten.

Gepost door: Monique | 09-02-08

Dino heeft het getroffen met een voorbeeld als Donna
Hier heeft Luna inneens veel meer aandacht voor mij gekregen nu Cato erbij is gekomen
Ben benieuwd hoe Cato het morgenochtend in de puppyklas gaat doen
Ze mag al naar groep 2 van de puppyklas,hopelijk krijgen ze ook daar de kans nog om veel toestellen te leren want daar is ze gek van.

Gepost door: mireille | 09-02-08

De commentaren zijn gesloten.