22-02-08

Snelle en trage honden aan het werk :-)

 

vrijdag 003-800Elke vrijdag gaan de honden van Donnatella met de bewoners van Huize de Veuster wandelen. De laatste tijd worden de honden bij de jongens en de meisjes echt populair. Een half uur voor het vertrek, bij het uitlaten, wordt er al druk onderhandeld over de verdeling van de viervoeters. Dhyani gaat altijd mee met Koen. Ze wandelen reeds vier maanden samen en hun tempo is behoorlijk hoog. Ongetrainde wandelaars zouden dit duo moeilijk kunnen volgen. Ons Donna kan met elke bewoner overweg, maar ze wil steeds in mijn buurt blijven. Als ik dan het hoge tempo van Koen wil volhouden, gaat ze te snel voor een trage persoon. Met de oudste hond Darky kan iedereen wandelen. Of iemand nu super traag of super snel gaat, maakt voor hem weinig verschil. Desnoods blijft hij een kilometer achter om zich in dezelfde slakkengang te verplaatsen als zijn begeleider. De slimme Darky heeft jarenlang gehoorzaamheidswedstrijden gedaan en weet wat hem te doen staat. Meestal vergezelt Darky het vriendelijke koppel van het tehuis. Eddy en Daniëlle zijn zeer tevreden over Darky. Anastasia is alleen geschikt voor rustige wandelaars. Voor haar kies ik elke week iemand die aan de staart van de groep wandelt. Zij is zeker geen sportieve hond om grote afstanden af te leggen. Er zijn dus twee snelle en twee trage honden. Ook de kleine Dino wandelt al een tijdje mee. Hij is te vergelijken met Darky omdat hij zich bij alle bewoners thuis voelt. Als ik hem in de verte bezig zie, zoom ik dat beeld even in... Kijk naar de foto! :-) De pup is nog te klein om zijn veiligheidsjasje te dragen, maar voor de rest werkt hij even goed als zijn hondenvriendjes. Ik ben fier op de inzet van de bewoners. Velen onder hen werken zeer goed met een hond. Jean is zelfs in staat om Dino iets bij te leren. Op zijn bevel gaat de kleine poedel rustig zitten.

Vijf honden en enkele bewoners in de gaten houden tijden de tocht van een half uur op straat is een hele opgave. De ontgoocheling van de bewoners die ik bij het vertrek geen hond kan geven, is een triest gebeuren. Daarom zoek ik mensen uit de buurt met een groot hart die zich af en toe een half uurtje willen vrijmaken om de meisjes en de jongens te vergezellen (of helpen) tijdens hun wekelijkse wandeling.

vrijdag 013-800

 

Commentaren

Spijtig dat ik zo veraf woon. Want zowel onze Suzy als ik zouden dat ook leuk vinden om mee te wandelen.

Gepost door: Annick | 22-02-08

Dag Daisy Wens je een schitterend weekend
Ga met de hond wandelen en profiteer
Veler groetjes

Gepost door: Felixken | 22-02-08

Hallo Daisy Ze geven alvast mooi weer uit.
Geniet van je wandeling met Donna
Zo de week is al bijna weer aan zijn einde gekomen.
Ik wens je nog een fijne vrijdag
En een aangenaam weekend wensen
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 22-02-08

Daisy en Donna Ik kom jullie een heel mooie vrijdag en een prachtig weekend wensen ,met zonnig weer .Geniet er maar van.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 22-02-08

Lieve, lieve Daisy, u en uw honden hebben een warm gouden hart!!! Ze mogen u met valentijn een peperkoeken hart geven!!! Mocht ik dichter bij u wonen, dan zou ik ook geregeld met u/ de groep "Huize de Veuster" meewandelen. Helaas is het iets té ver!!! + Ik denk ook dat deze jongeren er ook op rekenen dat u daar steeds present staat met al uw honden, niet?!!! Ik vind het een zeer fijn initiatief, het is leuk voor de honden, ze hebben hun wandeling, dus hun wekelijke portie beweging! Kunnen we dit eens niet voorstellen aan de Belgische Tibetaanse Terriërclub om eens met ons allen te gaan wandelen ergens in uw omgeving en met de mensen van Huize de Veuster?
Lieve groeten,
MT
Knuffels van Darjee en Aïshaxxxx

Gepost door: Marianne | 22-02-08

Fantastisch! Het is fantastisch wat je daar doet met de honden Daisy. Zo zie je maar dat het samengaan van mens en dier heel positief kan zijn. Ondertussen hebben de honden ook hun wandeling gehad en voor de mensen van huize De Veuster is het iets om telkens weer naar uit te kijken.

Gepost door: Monique | 23-02-08

Wat prachtig om zoiets te doen.
laat me weten waar je woont, als het regelbaar is zou ik dat nu en dan eens willen doen.
Maak er een fijn weekend van.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 23-02-08

De medemens Dat is dan weeral eens een goed initiatief om de medemens te helpen, proficiat
Nog een leuk weekend

Gepost door: Luc | 23-02-08

Ik zou wel willen meegaan met een van mijn twee tibetaantjes maar jullie vertrekken te vroeg,ik moet werken tot 15 uur
De keren dat ik verlof had genomen regende het en ging het ook niet door.Maar eerstkomende vrijdag ben ik om 12.30 al vrij en als het niet regent ben ik ,beloofd

Gepost door: mireille | 23-02-08

Hey, terug van weg geweest kom ik je even groeten. Knuf aan Donna en groetjes aan jou Daisy
Tot blogs.

Gepost door: emmy | 24-02-08

Donna mooie blog, mooie beestjes..mooie mensen...ik kom je nog een fijne zondagavond wensen..liefs, prulleke

Gepost door: nicole | 24-02-08

De commentaren zijn gesloten.