09-03-08

Zo trouw als een eend :-)

 

buiten 001-800tella 010-800Wilde eenden hebben hier in Keerbergen geen natuurlijke vijanden. Vaak worden ze door bewoners gevoederd, wat maakt dat ze zich gaan gedragen als tamme kippen. Thuis eten ze de korrels van de katten op en gebruiken ze de plassen van de paardenweide om zich te baden. Als Donna naar hen toe wil lopen, vliegen ze op, om een beetje verder weer te landen. Het is niet ongewoon dat deze eenden een woonhuis binnenwandelen door een openstaande deur. Mijn buren, die geen honden bezitten, kregen ooit een eendenkoppel op bezoek in hun living. Bij hun thuiskomst hebben die mensen een hoop werk gehad om de boel weer schoon te krijgen. Voor de verkavelingen was Keerbergen een groot natuurlijk gebied met veel vijvers en turfputten waar die waterdieren zich thuisvoelden. Nu zie je nog veel eenden in de buurt van het meer en dicht in de nabijheid van het golfgebied, waar er voldoende vijvers aanwezig zijn. Op de grasmat van de golfclub zorgen die beesten ook voor overlast. Het mest dat ze achterlaten op de greens zou schade aanrichten. Tijdens een wandeling in de staten van mijn gemeente, kom je regelmatig wilde eenden tegen. Sommigen onder hen blijven op de rijbaan lopen, zodat de auto's moeten vertragen om dat waggelend gezelschap door te laten. Die beesten hebben gewoon geluk dat er op het grondgebied van Keerbergen niet gejaagd wordt. In de grote tuinen van de villa's komen geen jagers, en ik denk dat deze dieren zich daar veilig thuis voelen. De bezitters van een siervijvertje genieten hun voorkeur.

Een wilde eend wordt verliefd op één vrouwtje en als een zorgzame man zal hij bij haar blijven. 'Zo trouw als een eend' is dus een compliment voor een echtgenoot. Ik denk dat het eendenkoppel in Donna's tuin bouwplannen heeft, zoals in de link beschreven. In het begin liep Donna pijlsnel naar de eenden toe, maar na een tijdje besefte ze dat ze even snel wegvlogen. De laatste tijd is ze de aanwezigheid van dit gevederd koppel gewoon, maar heel dicht in de buurt kan ze niet komen. Op het ogenblik dat ik ze samen met Donna wil fotograferen, vliegen mijn twee gastmodellen weg :-)

buiten 002-800

 

buiten 003-800

 

19:48 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (11) | Tags: donna, vogel, natuur, keerbergen |  Facebook |

Commentaren

Weer schitterende foto's, hier te Wijnegem in de Fortvlakte zitten er ook heel veel wilde eenden, die beestjes moeten toch ergens naar toe hé, alles wordt dichtgebouwd en al het groen moet verdwijnen, zodoende moeten deze beestjes weer een nieuwe "thuisbasis" zoeken... Niet alleen eenden moeten een nieuwe omgeving zoeken, ook andere vogels en insecten en kleine diertjes zoals salamanders en zo meer... Jammer de mens doet veel kapot!!!

Gepost door: Marianne | 10-03-08

Hallo Daisy Donna zal haar werk wel hebben met die eenden .
En die beestjes zitten daar natuurlijk op een heel goede plaats .
Een goed begin van een nieuwe week ,geniet er van …Mvgr Tilly

Gepost door: Tilly | 10-03-08

Dag Daisy Als ik het goed begrijp ben ik ook een eend want ik ben al 53 jaar trouw aan mijn vrouw
Lieve groetjes

Gepost door: Felixken | 10-03-08

Weer gelezen...groetjes en tot zo.

Gepost door: emmy | 10-03-08

Hallo Daisy Heel mooie foto's
Een nieuwe dag een nieuwe week
Hier is het nogal winderig.
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 10-03-08

Daisy en Donna Het is daar bij jullie soms een echte dierentuin zeker, Daisy ik weet aan geen kanten waar Keerbergen juist ligt. Of dat in de Vlaanderens ligt of in de Limburg ik weet het niet.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 10-03-08

Eenden op bezoek ? Dat zouden wij pas super spannend vinden om op te jagen. Alhoewel ons vrouwtje dan weer "foei" roept, pfff wij mogen nooit iets :-(

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 10-03-08

mooie foto's vroeger zou mijn hond ze opgejaagd hebben maar nu blijft het bij kijken hij weet toch dat hij ze niet te pakken krijgt.
groetjes Vicky

Gepost door: Vicky | 11-03-08

... Hé donnatella... ... ook de krant gelezen gisteren ?
Kom maar es kijken wat erin stond.
Wij hebben tips !

Gepost door: Ally | 11-03-08

Hey Daisy en Donnatella ... :-)))) Mooie reportage over die wilde eenden en knappe foto's ook. 'k heb hier weer wat bijgeleerd ... :-))) !

PS: Bedankt voor je lieve wensen die je achterliet tijdens m'n afwezigheid enneuh daarom heb ik besloten om voor jou eens ietske terug te doen ... ;-)))

Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaaaai ... :-)))) !

Gepost door: Klaverke | 11-03-08

Overlijdensbericht
Al meer dan vijftien jaren hebben wij hier een koppeltje eenden op bezoek in onze vijver. In december-januari zien we ze niet, maar voor de rest zijn ze hier bijna de ganse dag. Gisteren is het vrouwtje overleden en ze ligt in onze tuin. Ik weet niet of het een natuurlijke dood is of dat de katten die hier op bezoek komen er voor iets tussen zitten. Maar het mannetje zit hier nu al meer dan 24 uur te treuren naast zijn dode vrouwtje ... En hoe kan je een eend nu troosten?

Gepost door: Bob | 22-03-09

De commentaren zijn gesloten.