14-03-08

Met de hond naar bed :-)

 

buiten 184-800De laatste tijd gaat men een hondenbaasje minder vergelijken met een wolf die de hoogste in rang moet zijn binnen een roedel (het gezin). Vroeger moest je het voedsel van je hond kunnen afpakken. Bij het verlaten van oefenterrein mocht de hond nooit als eerste door de poort gaan en je hond in bed of op de bank laten slapen was volgens de hondengedragsdeskundigen helemaal taboe. Je moest als baasje eerst zelf eten alvorens je het etensbakje van je hond mocht vullen. Nu men meer weet over het natuurlijk gedrag van wolven binnen een roedel in de natuur, wordt deze theorie meer en meer in twijfel getrokken. Een ranghogere wolf laat de andere dieren met rust als ze eten. Hij zal de leden van zijn roedel wel goed beschermen, maar het blijkt een fabeltje dat het hoogst geplaatste dier zo'n gedrag vertoont tegenover de lager geplaatste dieren. Een echte roedelleider verdient zijn positie door verworven aanzien van zijn soortgenoten. Normaal gezien zal zo'n leider weinig moeten tussenbeide komen om zijn autoriteit te laten gelden. Hij heeft recht op de beste stukjes vlees van een gedode prooi, maar nadien hebben de andere wolven ook het recht om hun verworven stuk van de prooi te verdedigen tegenover die hooggeplaatste. Volwassen wolven slapen volgens recente onderzoeken dicht tegen mekaar op dezelfde hoogte. Zolang je maar de baas bent over je hond en hem uit je bed kan doen gaan, is er dus geen enkel probleem.

Met deze kennis moeten we besluiten dat die rangorderegeltjes niet bijdragen tot een goede baas-hond relatie. Je wordt pas een goed baasje als je hond met je wil samenwerken. Een echte goede baas is lief een attent voor zijn honds personeel!
Kom Donna, het is hoog tijd om op te staan :-)

buiten 170-800

 

buiten 156-800

 

09:57 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (12) | Tags: donna, dino, hond, gedrag, tip |  Facebook |

Commentaren

Vertederend ze daar alletwee te zien liggen met die knuffel ;-))
Groetjes Daisy en knuf aan de hondjes. Donna blijft toch mijn favoriet!

Gepost door: emmy | 14-03-08

Daisy en Donna Ik vindt dat plaatje wondermooi lijk ze daar alletwee op bed liggen .Dino kan al evengoed poseren en naar de lens lonken.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 14-03-08

Dag Daisy Mooie vrijdag gewenst
Ook aan de hondjes

Gepost door: Felixken | 14-03-08

Zo te zien hebben ze nog niet veel zin om op te staan
En gelijk hebben ze.

Gepost door: mireille | 14-03-08

Die komen daar nog niet dirrect uit lekker uitslapen
groetjes Vicky

Gepost door: Vicky | 14-03-08

Een fijne dag met een heldere lach dat geeft je veel kracht voor deze mooie dag....geniet ervan liefs...

Gepost door: Yolanda | 14-03-08

Hallo Daisy Dona en Dino hebben zo te zien nog niet veel goesting om op te staan.
Fijne vrijdag en een fantastisch weekend
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 14-03-08

Daisy ik heb in Antwerpen gaan kijken naar Els de Schepper het was weer gieren en lachen ,daar mis ik geen voorstelling van het was super van de superbarbie .
Nog een fijne vrijdagavond gewenst ,en vooral een heel fijn weekend …Mvgr Tilly

Gepost door: Tilly | 14-03-08

Vinden ze allemaal reuze! Voor de meeste honden is samen op het bed van de baasjes slapen hét einde, ze vinden het allemaal reuze. Vroeger sliepen Maja en Pandi ook mee op bed, toen Qomo er nog bij kwam begon het wel heel nipt te worden ook al hebben we een groot bed van 2 op 2 meter. Na mijn ongeval heb ik maanden in de living geslapen op een ziekenhuis bed en zo zijn de honden naar de living komen slapen en was de slaapkamer nog enkel voor ons gereserveerd. Bij onze verhuis zijn ze van de living naar hun eigen vertrek overgeplaatst en zo is het nu nog steeds. Ik zie me niet met 5 honden op bed dat zou niet leuk meer zijn. Als een teefje pups krijgt mag ze wel boven zodat ze haar kleintjes de eerste weken in alle rust kan grootbrengen. Onze moedertjes vinden dat hét einde en voor hen is boven in de slaapkamer liggen gelijk aan meer mogen dan de anderen. Omdat ze het er zo leuk vinden trachten ze soms om naar boven te glippen en dan liggen ze languit op bed te genieten. Maar reglement is reglement en om de goede orde in de roedel te houden moeten ze dan onverbiddelijk terug naar beneden. Ze liggen 's avonds dolgraag bij ons in de zetels maar een lekker groot bed vinden ze echt hét einde....

Gepost door: Monique | 15-03-08

zondag Ik wens je een fijne zondagavond toe. Maak er een mooie week van, komende week!!! DIkke kus
Elsjeuh

Gepost door: Elsjeuh | 16-03-08

Dat is nog eens gezellig met de beestjes als kruik mee naar bed... Mijn kat komt ook bijna elke nacht bij mijn voeten liggen en dan heb ik geen fleece deken meer nodig. Maar mijn hond mag van mij niet op bed, hij vind het ook niet zo prettig dus dat scheelt...
Wens je fijne week toe...
Groetjes

Gepost door: Bianca | 16-03-08

Goed Voila, dat is nu eens goed gezegd
groetjes Luc

Gepost door: Luc | 23-03-08

De commentaren zijn gesloten.