23-03-08

De trekhond en de bloghond :-)

 

Zondag (39) [800x600]Vanaf Pasen is De Botermolen in Keerbergen elke zondagnamiddag toegankelijk voor bezoekers. Vandaag was het een extreem koude lentedag, waardoor de meeste mensen binnen in het museum bleven. De man met zijn trekhonden moest een voorstelling geven voor dit publiek dat binnen naast de Leuvense stoof bleef zitten met een lekker drankje. In de ruime taverne was er geen plaatsje vrij voor mij en de twee honden. Donna en Dino kregen de kans om mee te rijden met de Belgische Mastiff. De grote hond keek mijn luxehonden zeer verwonderd aan bij hun vertrek. Meestal vervoert deze grote hond kleine kinderen door het park rond het museum. Vroeger werden kleine honden zoals Donna ook ingespannen als hulptrekhond. Je ziet ze op zeldzame oude postkaarten onder de as van een stootkar. Om die kleine trekdieren ruimte te geven, werd zo'n as gebogen. Voor de demonstratie met de bakfiets (triporteur afbeelding) kwam ik net te laat. Ook voor zo'n fiets moest destijds een trekhond lopen. De lasten waren vaak te zwaar voor diegene die moest trappen. Hondenkracht was de paardenkracht voor het gewone volk, dat zich geen groter lastdier kon veroorloven. Donna zou in die tijd niet zo dik blijven. Nu zijn er bakfietsen voor gemakzuchtige honden te koop! :-))) Voor Donna is een bezoek aan De Botermolen dolle pret. Met haar vriendje Dino poseert ze als de beste. Zolang ze geen kar moet trekken, blijft ze haar werk als bloghond met veel plezier doen.

Met deze foto's wil ze een beetje reclame maken voor de mensen van De Botermolen. Al het werk wordt gedaan door een vaste groep vrijwilligers die de toeristen een rondleiding geven in het mooie openluchtmuseum. In de taverne eet je door hun toedoen voor een spotprijs. Het zijn eenvoudige streekgerechten, gemaakt op de manier van onze voorvaders.


Heemkundig museum 'De Botermolen'
Haachtsebaan 85a 3140 Keerbergen
Open elke zondag van 14 tot 19 uur vanaf Pasen tot het laatste weekend van september!
marijkevn@hotmail.com

Zondag (3) [800x600]

 

Zondag (5) [800x600]

 

Zondag (19) [800x600]

 

23:58 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (8) | Tags: donna, botermolen, keerbergen, dino, trekhond |  Facebook |

Commentaren

Dino heeft al heel goed gekeken hoe Donna poseert ! Hij wordt natuurlijk ook door een topmodel gecoacht !! ;-)

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Tiger Lily | 24-03-08

Daisy en Donna en Dino Dat zijn prachtige foto's en ik vindt het echt mooi dat die kleine Dino mee poseert met Donna echt schattig.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 24-03-08

Mooie foto's groot gelijk om je te laten rondrijden
groetjes vicky

Gepost door: Vicky | 24-03-08

Hallo Daisy Dat er mensen zijn die helemaal vrijwillig nog zoiets doen vind ik heel mooi.Dat ziet er alvast heel intersant uit in de Botermolen.
Zo te zien was Donna en Dino ook in hun nopjes
Heel mooie foto's.
Maak er nog een aangename Pasmaandag van
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 24-03-08

Ik kom jullie een fijne paasmaandag wensen met een klein paasgedichtje

ik zie een kip
hij kijkt heel sip
en vraagt aan mij
'waar is mijn ei?'
daar komt de paashaas aanspringen
en we horen hem zingen
'ik heb alle eieren van het land
in mijn grote paasmand'

Gepost door: Yolanda | 24-03-08

Hallo Daisy Ik las zojuist op een ander blog over deze uitstap tip.
Zal het onthouden om een van deze dagen met de kinderen en kleinkinderen naar toe te trekken.
Ik ben geen onbekende hoor maar gewoon een nieuw blog geprobeerd;-))
Groetjes

Gepost door: Femke | 24-03-08

Ik wist niet dat "België" een Begische Mastifff had??? Ik ken wel enkele andere mastiff's zoals de Napolitaanse en de Tibetaanse. De Tibetaanse trekt wel op de Belgische behalve donkerder van kleur. Prachtige hond! Vond deze hond dit leuk of deed hij z'n "werk" met tegenzin?
Groetjes,
MT

Gepost door: Marianne | 24-03-08

Mijn beste paaswensen!

Gepost door: Carl | 24-03-08

De commentaren zijn gesloten.