30-03-08

Een nieuwe oefening!

 

10 [800x600]16 [800x600]Volgens de nieuwe regels voor het behalen van een gehoorzaamheidsbrevet moet je hond teruggaan naar een vierkant van drie meter tussen vier kegels. Je gaat aangelijnd met je hond, vanaf een afstand van tien meter, naar het midden van dat vierkant. Op die plaats moet je de hond aflijnen en daar leg je zijn leiband. Je hond mag op of naast die leiband gaan liggen. (Hier geef je aan de hond het bevel 'liggen of af'.) Na het achterlaten van je hond ga terug naar het de plaats van vertrek en je roept je hond op in 'zit voor' en daarna vraag je 'voet' (zitten naast je been). Nu stuur je je hond terug naar die plaats. Hij krijgt slechts twintig seconden de tijd om terug te gaan. Bij het terugsturen mag je wel gelijktijdig een bevel geven met je stem en een teken met je arm. Als je hond bij het terugsturen binnen de denkbeeldige zijlijnen van het vierkant tussen de kegels ligt is de oefening geslaagd!

Deze nuttige oefening is al geschikt voor beginnende pups. Thuis doe je die handeling onbewust door een hond naar zijn mand te sturen. Er wordt dan op een speelse manier geoefend op verschillende plaatsjes. Op een verhoog, op een dekentje... Elke manier is geschikt om dit aan te leren. Op zijn plaats krijgt een pup een snoepje als beloning!

3 [800x600]

 

14 [800x600]

 

20:37 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (4) | Tags: donna, dino, hondenschool, oefening |  Facebook |

Commentaren

Wauw jullie zijn wel superslim dat jullie dit kunnen hé. Dit gaat ons petje écht te boven, wij zien er het nut niet van in om ergens te blijven. We oefenden wel hoor maar hmmm er is niets zo leuk als bij het baasje en 't vrouwtje blijven en ze dan héél snel achterna lopen.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 31-03-08

Dit vind ik een van de leukste oefeningen van gehoorzaamheid en veel makkelijker aan te leren dan het vroegere onderbreken in het buitenland doen ze dit al langer bij het brevet. Om het nog sneller te leren gebruik je best het woord plaatsje en zeg je dit al nadat je je hond hebt afgelegd je zegt dan flink plaatsje om zo het woord bekent te maken zoals je ook beloond als je hond iets anders flink doet. En altijd als je ze op de plaats gaat leggen in een boogje rond de plaats lopen zo gaan ze altijd mooi liggen. Veel succes
groetjes Vicky

Gepost door: Vicky | 31-03-08

Slimme honden heb jij...

Gepost door: Annick | 01-04-08

Daisy&Donna en Dino Het zijn toch twee schatjes he als ge ze zo ziet liggen. Het is precies of het twee van hetzelfde ras zijn als ze zo bijeen liggen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.