09-04-08

Kijk naar het vogeltje!

 

Honden moeten eerst en vooral ter plaatse kunnen blijven om rustig te poseren.

Als foto's van dichtbij wil maken moet je de ooghoeken van je viervoeter even schoonmaken.

Neem iets mee om aandacht te trekken indien nodig zoals een hondensnoepje. Door je stem te gebruiken laat je de hond naar je toe kijken.

Als je hond nog nooit een camera gezien heeft, laat je die voordien even besnuffelen, op die manier laat je hem ook wennen aan het geluid.

Probeer gewoon van alles uit. Het resultaat kan verbluffend zijn.

Ga niet te ver staan en kies een mooie achtergrond. Bij het fotograferen van zwarte honden mag die achtergrond zeker niet te donker zijn. Een beetje kleur doet wonderen!

Foto's van bovenaf genomen maken je hond onnodig klein. Ga door de knieën en fotografeer je huisdier op ooghoogte. Beroepsfotografen zie je soms op hun buik liggen om een foto te nemen van een klein huisdier. De hond op een verhoog zetten is ook een mogelijkheid.

Maak altijd foto’s met de hoogste resolutie. Je kunt dan altijd nog bijsnijden en de foto is geschikt om om te publiceren.

Gebruik liefst geen hard flitslicht. Je verblindt de hond en je krijgt vaak lelijke resultaten. Flits indirect of liever helemaal niet.

Buiten fotograferen met voldoende licht geeft nog altijd de mooiste beelden, maar te fel zonlicht is dan weer nefast bij het gebruik van een digitaal toestel.

Zorg voor een snoepje als beloning. Na een tijdje zal je hond het poseren als een spel beschouwen. Als Donna mijn fototoestel ziet zal ze blijven zitten tot ik haar roep. Dino heeft het ook begrepen en van nu af aan kan hij alleen poseren.

 

buiten006-800

 

buiten004-800

 

10:07 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (8) | Tags: oefening, foto, tip, donna, dino, hond |  Facebook |

Commentaren

Daisy en Donna en Dino Ik kom je een heel mooie zonnige woensdag wensen ,geniet van deze dag.Heel mooie foto's en op die foto vanonder is dat de kleine Dino al die zo Poseert
Groetjes en en pootje van Charly

Gepost door: Jeske | 09-04-08

lieve groetjes en een fijne woensdag...en ik ga eens een wandelingetje maken ...een beetje van het mooie weer genieten...liefs

Gepost door: Yolanda | 09-04-08

Dino en Donna mooie foto's!! dat heb je met die diertjess, die kan je niet forseren, die blijven zichzelf hé!!!!!!
groetjes , Yvetje en Tuurke!

Gepost door: yvetje | 09-04-08

je hebt echte fotomodellen van nature uit altijd mooi op de foto staan,
groetjes Vicky

Gepost door: Vicky | 10-04-08

Lieve Daisy, het zijn prachtige foto's natuurlijk het goede weer maakt ook veel goed hé, vandaag is het echt een dag om eens goed in de tuin te werken!!!
De honden zijn ze dan ook steeds bij, elk onkruid die ik uittrek en in m'n emmer gooi probeert Darjee of Aïsha er opnieuw uit te halen en lokt de andere mee om mee de deugniet uit te hangen... Goed weder maakt de mensen ook weer goed geluimd!
Groetjes,
MT

Gepost door: Marianne | 10-04-08

Hallo Leuke tips om te onthouden. Mooie blog heb jij !
Groeten,

Gepost door: Joke | 10-04-08

Donna in de bloemetjes gezet! Dat verdiend ze nu echt! Groetjes!

Gepost door: Kristel | 11-04-08

Jammer genoeg lukt het hier niet altijd om zo'n mooie foto's als jij te maken. Soms lijkt het net alsof ze hier duracellekes ingeslikt hebben en geen seconde stil kunnen zitten :-) Alleen is het wel grappig om te zien. Zodra we van Laika een foto willen maken komt Chesko er bij zitten in de hoop dat hij nadien dan ook een snoepje krijgt.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 11-04-08

De commentaren zijn gesloten.