25-04-08

De oplossing :-)

 

dreft-VLOEIBAAREen wasbol kan je voor twee dingen gebruiken. Eerst en vooral om de was te doen en een als tweede toepassing is het een voorwerp dat nuttig is bij het wisselen van de melktanden van een pup. Door er veel op te bijten zullen de hoektanden van het melkgebit erin vast blijven haken, waardoor het wisselen zonder veel problemen zal verlopen. Dat wisselen is een proces van enkele maanden. Rond de leeftijd van vijf maanden heeft een pup er het meeste last van. Het gaat vaak gepaard met een pijnlijke mond en in die tijd heeft een pup ook behoefte om ergens op te kauwen. In de eerste plaats om van die pijn verlost te zijn en om het wisselen te bespoedigen. Op zo'n ogenblik doet een wasbolletje echt wonderen. Dino bijt dus de hele dag in die wasbol, waardoor de andere voorwerpen in mijn huis geen schade oplopen door dat bijtgedrag. Voor kleine en middelgrote honden is een wasbol dus een hulpmiddel bij het wisselen van de tanden. Zelf moet je wel toezien of het wisselen zonder problemen verloopt. Het komt voor dat de blijvende tand al aanwezig is als de melktand er nog naast staat. Door op een wasbol te bijten kan zo'n melktand in veel gevallen nog loskomen. In normale omstandigheden drukt de blijvende tand tegen de wortel van de melktand, waardoor de melktand uitvalt. Is dit niet het geval, dan kan de nieuwe tand in een verkeerde richting groeien. In het geval dat onze wasbol geen uitkomst biedt, zal de dierenarts de melktand moeten trekken om het blijvend gebit te beschermen. Jullie hadden het allemaal juist geraden... maar nu weten jullie ook waarom Dino ermee rondloopt.

21:01 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (8) | Tags: dino, tip, verzorging, raadsel |  Facebook |

Commentaren

tof om te lezen

groetjes viv

Gepost door: viv | 25-04-08

Voila dat is het dus ! Bedankt dat je dit hier neergezet hebt, ik laat het ons vrouwtje alvast 100 keer lezen zodat ze het nooit of nooit meer vergeet. Ik pik die balletjes steeds en dan krijg ik elke keer weer onder m'n pootjes :-(

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 25-04-08

Handig om weten.

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 26-04-08

We zullen hier ook eens meteen een wasbol in huis gaan halen, aangezien onze nieuwe pup tegen eind juli ten huize Erkan wordt verwacht ;-)
Hopelijk is Dino snel verlost van de tandenwisselpijntjes!

Gepost door: Fonzie | 26-04-08

Jij weet toch alles hé mama van Donna en Dino ;-))
Nu kan die kleine pup zonder te veel pijn zijn nieuwe tandjes krijgen.
Geniet nog van het mooie weekend Daisy en vriendelijke groeten.

Gepost door: emmy | 26-04-08

Daisy&Donna en Dino Dat is goed om te weten,zo bijten ze niet aan de meubels. Onze Charly heeft altijd van die kauwkluiven, en daar kan hij goed mee bezig zijn ,als we de laatste tijd bezoek hebben en ze zijn hier een tijdje dan pakt hij zijn been en datis tegen ze terug weggaan ,vroeger beet hij zijn mand kapot als we hem niet in het oog hadden.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 26-04-08

Champagne Had Dino ons geen waardebon beloofd voor een fles Champagne aan diegenen met een juist antwoord ?????????
Dure rekening

Groetjes

Gepost door: Yammer | 26-04-08

Leuk idee het moet niet altijd veel geld kosten om nuttig te zijn, nog veel geluk met het wisselen van de tanden,
groetjes Vicky

Gepost door: vicky | 27-04-08

De commentaren zijn gesloten.