27-04-08

Welke hond kies je?

 

Een hond moet bij je persoonlijkheid passen. Het is niet omdat je buurman een gehoorzame en aanhankelijke hond bezit, dat dit ras ook bij u past. Bij een sportieve persoon hoort een sportieve hond. Zo'n actief beest zal een rustige flatbewoner doen wanhopen. Voor je dus een hond koopt moet je duidelijk weten wat je verwachtingen zijn in de toekomst. Een border collie moet bijna een sportman als baas hebben. Dit ras is qua uithoudingsvermogen niet te stoppen. Zolang je een voorwerp weggooit, zal de hond dat telkens opnieuw naar je toe brengen. Elke hond heeft een specifiek karakter dat ook verschilt binnen een ras. Een nerveus iemand heeft nood aan een evenwichtige hond die niet snel te beïnvloeden is door het gedrag van zijn baas. Hou je van stilte, dan moet je niet kiezen voor een Mechelse herder die zijn territorium alert zal bewaken. Ook tijdens een les gehoorzaamheid zal zo'n hond vaker blaffen als hij enthousiast aan het werk is. Een bouvier is dan weer een echte waakhond die van zich laat horen bij het bewaken van zijn tuin. Poedels zoals Dino scoren op het berijden of omklemmen van hun baasje. Ze hebben het imago van schoothondjes, maar niets is minder waar. Het zijn actieve kereltjes die niet vlug moe worden. Zwemmen en apporteren kunnen ze als de beste. Je kan er veel takken van de hondensport mee beoefenen. En toch geef ik de voorkeur aan de evenwichtige Tibetaanse terriër die zich aanpast aan de gemoedstoestand van zijn baasje. Hij heeft altijd nieuwe uitdagingen nodig om zijn aandacht te behouden. Maar als je een dag geen zin hebt om uitbundig te spelen, zal hij ook rustig blijven. Dat is dus het voornaamste karakterverschil tussen een poedel en een Tibetaanse terriër.

Een shih-tzu zoals mijn Anastasia is een alerte blaffer die het goed kan vinden met mensen en dieren uit haar omgeving. Het is een vriendelijke hond die minder beweging nodig heeft. Voor mijn wandeltempo is ze veel te traag en als ik haar tot een hoger tempo wil doen overgaan, zet ze bij wijze van spreken haar handrem op en na enkele kilometers loop ik dan met een 'sacochehond' onder mijn arm. Daarom geef ik haar aan een wandelaar die bij haar past. Iemand die steeds op een speelse toon tegen haar praat en zich op haar tempo voortbeweegt. Anasastasia wandelt dus met een jongen die helemaal bij haar past. Hier zie je hen in actie :-)

Welke hond past er bij jouw karakter?

vraagje (9) [800x600]

 

22:32 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (11) | Tags: hond, rashond, anastasia |  Facebook |

Commentaren

Knap dat je die mensen laat wandelen met Anastasia ! Hoe oud is ze eigenlijk ? Hier kan ik immers niet zeggen dat ze te traag zijn.
Ik hoop wel dat je test niet klopt want dan zou ik echt de verkeerde honden hebben. Ze raden mij immers Cavalier King Charles Spaniel , Coton de Tuléar en King Charles Spaniel aan

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 28-04-08

het resultaat 17 rassen waaronder maltezer, coton enzovoort... alleen geen shih tzu te bespeuren !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 28-04-08

Re: Het resultaat is een shih-tzu als je bij de test kiest voor een rustige hond met lang haar die weinig beweging nodig heeft. En een kleine tuin! Voor een grote tuin krijg je een andere uitslag :-)

Gepost door: Daisy | 28-04-08

Daisy en Donna en Dino Nu weet ik waar Keerbergen ligt ,niet ver van Mechelen en in een mooie groene zone volgens ziens, wij wonen meer in stad gericht.Wij hebben vroeger twee poedels gehad en voor ons was dat de perfekte honden,die konden we overal meedoen en die luisterden en verstonden alles, maar nu met onze Charly is dat zeker het geval niet, die vraagt de hele dag om aandacht en als hij die niet krijgt zou hij zijn mand in stukken bijten om aandacht te krijgen, als wij enkele dagen weggaan durven we hem ook niet meedoen , en gaan we ermee naar een hondepensioen waar hij wel erg goed zit en altijd zeer welgekomen is,waar ze veel wandelingen mee maken.Maar anders is het ook wel een schatje hoor.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 28-04-08

Leuk om die test eens te bekijken... maar ik laat me telkens leiden door de puppy zelf, diegene die naar mij komt neem ik. Ik kies niet de puppy, de puppy kiest mij, en ik ben daar altijd al heel gelukkig mee geweest.

Gepost door: Annick | 28-04-08

Welke hond bij mij past...ik zou zeggen ik ben een echte dierenvriend en ik hou van ieder dier...maar van honden gaat mijn voorkeur naar een grote hond en daar heb ik wel een paar voorkeuren...nog een fijne dag

Gepost door: Yolanda | 28-04-08

Hallo Daisy Zie alle dieren graag,maar als ik mag kiezen.
Zal toch voor een kleine hond gaan.
Nog een fijne avond verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 28-04-08

heb de test gedaan Gevonden rassen (12):

Belgisch Herder Groenendaeler De vier variëteiten van de grote Belgische Herder stammen waarsch

Belgische Herder Laekense De vier variëteiten van de grote Belgische Herder stammen waarsch

Belgische Herder Tervuerense De vier variëteiten van de grote Belgische Herder stammen waarsch

Briard Net als de Beauceron stamt de Briard af van de "honden van de vla

Ca de Bestiar Dit oude ras vindt zijn oorsprong in de Balearen. De Ca de Bestia

Dwergschnauzer Zijn naam komt van 'Schnauzer' (snoet) naar aanleiding van zijn k

Middenslag Schnauzer Zijn naam komt van 'Schnauzer' (snoet) naar aanleiding van zijn k

Podengo Português De Podengo Português stamt af van jachthonden met grote oren en

Polski Owczarek Nizinny De Polski Owczarek Nizinny is het resultaat van een kruising tuss

Riesenschnauzer Zijn naam komt van 'Schnauzer' (snoet) naar aanleiding van zijn k

Rottweiler Volgens sommigen stamt deze typisch Duitse hond van de Bouvier va

Tsjechoslowaakse Wolfshond In 1955 werden in Tsjechoslowakije Duitse Herders met wolven uit

12 rassen
liefs viv

Gepost door: viv | 28-04-08

wat een test ik ben blijkbaar een moeilijk geval er was maar 1 hond die bij me zou passen en dan ken ik dat ras zelfs niet eens een Basset Bleu de Gascogne De Bleu de Gascogne is een zeer oud ras dat waarschijnlijk afstam. Zou dat op een gewone basset trekken, zelf vind ik mij cocker spaniel perfect bij mijn criterie die ik had ingevuld , en dus bij mijn karakter passen maar je hebt gelijk als je zegt dat je doordacht een hond moet kiezen, maar via zo een test?
groetjes vicky

Gepost door: vicky | 29-04-08

hihihi ons baaske is blijkbaar veeleisend bij de test !

Geen enkele soort kwam eruit. Baaske is nu helemaal ontredderd en dat is goed voor ons want wij kregen daarnet extra koekje want...baaske denkt nu dat ze helemaal niet goed voor honden kan zorgen !

Yiehaaaaaaaaa !
Gelukkig heeft baaske ons gekozen op maat van haar karakter ;-) ze lust ook graag koekjes hihihihihi

by the way : we zijn helemaal terug nu

Gepost door: Bobbie en Bwono | 29-04-08

Een Beagle, een Bull Terrier, een Dalmatische hond, een Franse Bulldog en een Staffordshire Bull Terrier. Wat een geluk dat we die laatste nu net "besteld" hebben ;-)

Gepost door: Fonzie | 29-04-08

De commentaren zijn gesloten.