29-04-08

Het stokje van Viv :-)

 

Dat zijn de antwoorden op het stokje dat ik ontving van Viv

Wil je het zelf ook hebben, neem het dan vrijblijvend mee :-)

Wat is jouw naam?                              Daisy voor mijn vrienden en Désirée voor het gemeentehuis.

Waar ben je bang voor?                       Ik ben bang om iemand te verliezen die ik graag zie.

De meest recente film?                         Spot: zijn wachtwoord is Woef.

Waar ben je geboren?                          In Duffel.

Favoriet eten?                                      Alles wat ik zelf niet moet klaarmaken.

Je natuurlijke haarkleur?                       Zwartbuin en een beetje grijs :-)

Ben je ooit een kuisfreak geweest?       Niet echt, maar soms wil ik alles kraaknet.

Ben je ooit naakt gaan zwemmen?        Als tiener ging ik naakt zwemmen met mijn vriendinnen.

Zoveel van je geliefde gehouden           Zielsveel houden van iemand vind ik niet om te wenen :-)
dat je er moest van wenen?

In een auto-ongeluk geweest?              Ik rij zeer voorzichtig en tot nu toe heb ik geluk gehad.

Gebakken korstjes of stukjes spek?     Liever niet, dat is te vettig.

Favoriete dag van de week?                De zaterdag of de zondag als ik kan gaan wandelen of fietsen.

Diamanten of parels?                           Ik loop er niet graag bij als een versierde kerstboom.

Favoriete bloem?                                Bloemen aan bomen en struiken. Bloemen in een vaas heb ik liever niet.

Favoriete sport om te bekijken?          Veldrijden, hondensport en voetbal als ik de spelers ken.

Favoriete zanger?                               Ik geniet intens van muziek, maar het kan me weinig schelen wie het brengt.

Favoriet afhaaleten                             Dan maak ik nog liever vlug iets klaar.

Komedie of thriller?                           Geef mij maar een komedie.

Ooit op een boot geweest?                Zeilen met een 420 was mijn grote hobby. met mijn vaarbrevet kan ik nog steeds gaan varen.

Welke kleur heeft je
slaapkamertapijt?                              Een groot hondenkussen met pootjes :-)

Hoeveel keer ben je gebuist voor
je rijbewijs?                                      Te hard gereden , dan weer te traag omdat ik kwaad was op de examinator. Twee keer dus :-)

Van wie kreeg je je vorige mail?       Van mijn beste vriend!

Wat doe je als je nerveus bent?        Rondlopen zonder doel.

Wat verkies je... Thee of koffie?      Zwarte koffie met een koekje erbij!

Favoriete tv-shows?                        Geen.

Wie is de persoon waarmee je het
laatst ging eten?                               Een vriend.

Park of zoo?                                   Een park natuurlijk, omdat er in de zoo geen honden toegelaten zijn.

Wat zij je favoriete kleuren?            Dat hangt een beetje af van de mode.

Hoeveel tattoos heb je?                  Geen.

Hoeveel huisdieren heb je?             Twee katten, een paard en een pony, en een konijn en de honden natuurlijk :-)

Wat kwam het eerst,
de kip of het ei?                             Dat zijn mijn zorgen nu niet :-)

Wat wil je doen voor je sterft?       Wandelen in een rustige omgeving...

Ben je al in Hawaii geweest?         Neen, maar ik weet er wel veel van. Het museum van Pater Damiaan is vlakbij.

Hou je van verrassingen?              Ja, als het aangename zijn.

 

23:37 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (7) | Tags: blogger |  Facebook |

27-04-08

Welke hond kies je?

 

Een hond moet bij je persoonlijkheid passen. Het is niet omdat je buurman een gehoorzame en aanhankelijke hond bezit, dat dit ras ook bij u past. Bij een sportieve persoon hoort een sportieve hond. Zo'n actief beest zal een rustige flatbewoner doen wanhopen. Voor je dus een hond koopt moet je duidelijk weten wat je verwachtingen zijn in de toekomst. Een border collie moet bijna een sportman als baas hebben. Dit ras is qua uithoudingsvermogen niet te stoppen. Zolang je een voorwerp weggooit, zal de hond dat telkens opnieuw naar je toe brengen. Elke hond heeft een specifiek karakter dat ook verschilt binnen een ras. Een nerveus iemand heeft nood aan een evenwichtige hond die niet snel te beïnvloeden is door het gedrag van zijn baas. Hou je van stilte, dan moet je niet kiezen voor een Mechelse herder die zijn territorium alert zal bewaken. Ook tijdens een les gehoorzaamheid zal zo'n hond vaker blaffen als hij enthousiast aan het werk is. Een bouvier is dan weer een echte waakhond die van zich laat horen bij het bewaken van zijn tuin. Poedels zoals Dino scoren op het berijden of omklemmen van hun baasje. Ze hebben het imago van schoothondjes, maar niets is minder waar. Het zijn actieve kereltjes die niet vlug moe worden. Zwemmen en apporteren kunnen ze als de beste. Je kan er veel takken van de hondensport mee beoefenen. En toch geef ik de voorkeur aan de evenwichtige Tibetaanse terriër die zich aanpast aan de gemoedstoestand van zijn baasje. Hij heeft altijd nieuwe uitdagingen nodig om zijn aandacht te behouden. Maar als je een dag geen zin hebt om uitbundig te spelen, zal hij ook rustig blijven. Dat is dus het voornaamste karakterverschil tussen een poedel en een Tibetaanse terriër.

Een shih-tzu zoals mijn Anastasia is een alerte blaffer die het goed kan vinden met mensen en dieren uit haar omgeving. Het is een vriendelijke hond die minder beweging nodig heeft. Voor mijn wandeltempo is ze veel te traag en als ik haar tot een hoger tempo wil doen overgaan, zet ze bij wijze van spreken haar handrem op en na enkele kilometers loop ik dan met een 'sacochehond' onder mijn arm. Daarom geef ik haar aan een wandelaar die bij haar past. Iemand die steeds op een speelse toon tegen haar praat en zich op haar tempo voortbeweegt. Anasastasia wandelt dus met een jongen die helemaal bij haar past. Hier zie je hen in actie :-)

Welke hond past er bij jouw karakter?

vraagje (9) [800x600]

 

22:32 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (11) | Tags: hond, rashond, anastasia |  Facebook |

25-04-08

De oplossing :-)

 

dreft-VLOEIBAAREen wasbol kan je voor twee dingen gebruiken. Eerst en vooral om de was te doen en een als tweede toepassing is het een voorwerp dat nuttig is bij het wisselen van de melktanden van een pup. Door er veel op te bijten zullen de hoektanden van het melkgebit erin vast blijven haken, waardoor het wisselen zonder veel problemen zal verlopen. Dat wisselen is een proces van enkele maanden. Rond de leeftijd van vijf maanden heeft een pup er het meeste last van. Het gaat vaak gepaard met een pijnlijke mond en in die tijd heeft een pup ook behoefte om ergens op te kauwen. In de eerste plaats om van die pijn verlost te zijn en om het wisselen te bespoedigen. Op zo'n ogenblik doet een wasbolletje echt wonderen. Dino bijt dus de hele dag in die wasbol, waardoor de andere voorwerpen in mijn huis geen schade oplopen door dat bijtgedrag. Voor kleine en middelgrote honden is een wasbol dus een hulpmiddel bij het wisselen van de tanden. Zelf moet je wel toezien of het wisselen zonder problemen verloopt. Het komt voor dat de blijvende tand al aanwezig is als de melktand er nog naast staat. Door op een wasbol te bijten kan zo'n melktand in veel gevallen nog loskomen. In normale omstandigheden drukt de blijvende tand tegen de wortel van de melktand, waardoor de melktand uitvalt. Is dit niet het geval, dan kan de nieuwe tand in een verkeerde richting groeien. In het geval dat onze wasbol geen uitkomst biedt, zal de dierenarts de melktand moeten trekken om het blijvend gebit te beschermen. Jullie hadden het allemaal juist geraden... maar nu weten jullie ook waarom Dino ermee rondloopt.

21:01 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (8) | Tags: dino, tip, verzorging, raadsel |  Facebook |

24-04-08

Raadsel :-)

 

Dino loopt met een voorwerp door het huis...

 Wat is het en waarvoor dient het?

Waag uw kans!

 De oplossing zal ik later bekend maken :-)

vraagje (11) [800x600]

 

09:52 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (13) | Tags: verzorging, dino, raadsel, hond |  Facebook |

21-04-08

Foto's van de wandeling in Cadzand

 

 

 

20:17 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (6) | Tags: donna, zee, dino, wandeling, tibetaanse terrier |  Facebook |

20-04-08

Undercover-Dino-dog :-)))

 

Een wandeling op het strand en door de duinen van Cadzand is echt aan te bevelen voor wandelaars met een hond. De ruime wandel- en fietspaden zijn mooi verhard met fijn grind. Zaterdag ging mijn poedel Dino undercover mee met de tibetanenwandeling aan zee. Met zijn Tibetan-terriër-lool -kapsel had hij veel bekijks. Veel mensen van de Belgian Tibetan Terriërclub stelden mij discreet een vraag over zijn voorkomen :-) Met Donna aan zijn zijde vormt hij een komisch duo. De rustige Donna en de dolgekke Dino vullen mekaar aan. Twee totaal verschillende honden in hetzelfde jasje met een verschillend karakter die goed bij mekaar passen. Als ik ze voor me zie lopen denk ik vaak aan den Dikke en den Dunne. Tijdens de prachtige wandeling hebben mijn honden zich kostelijk geamuseerd. Ikzelf heb me geen ogenblik verveeld omdat er altijd wat te zien was. De zee en de rustige omgeving deden mij echt deugd. Enkele leden van de club hadden hun jonge pups meegenomen, ze wandelden een tijdje mee om nadien op het strand te verpozen. Donna en Dino maakten een grote wandeling in de voormiddag. Via de duinen keerden we terug naar het centrum van Cadzand, waar we rond de middag in restaurant 'De Branding' een heerlijk middagmaal voorgeschoteld kregen. Na de maaltijd was er een tweede wandeling gepland langs de achterzijde van Het Zwin. Alles verliep zonder problemen. De meeste tibetaantjes zijn zeer sociaal zodat ze op het strand vrij konden rennen en spelen. Op de fietspaden maakte ik Dino vast aan Donna. Zij is zo gehoorzaam dat ik mij nooit zorgen moet maken over de veiligheid van de jonge poedel Dino. De hondengeleidehond is uitgevonden!

Morgen post ik de fotoreportage van deze wandeling. Als voorproefje zie je hieronder al een afbeelding van mijn undercover-Tibetaan Dino :-)

Cadzand (84) [800x600]

 

Cadzand (156) [800x600]

 

13:29 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (8) | Tags: tibetaanse terrier, donna, dino, wandeling |  Facebook |

16-04-08

Een hondensiësta :-)

 

Voor een hond is naar een hondenkapster gaan een zeer vermoeiende zaak. Wassen, scheren, knippen en drogen zijn handelingen die veel tijd in beslag nemen. Al die tijd moet de hond recht blijven staan. De balsem moet een tijdje trekken en nadien komt dat hels lawaai van die krachtige droger. Pootje omhoog, pootje omlaag. In zo'n salon heeft een hond dus geen minuut rust. Zelfs onder de voetzolen moet het haar worden weggeschoren. De vacht van Dino groeit sneller als die van Donna. De twee honden verzorgen duurt in totaal drie uur. Donna begint te huilen als een sirene wanneer de kapster even wil pauseren. Voor haar moet ze actief bezig blijven en ik moet geduldig toekijken. Zolang ik in haar buurt ben gedraagt ze zich als de braafste hond, maar als ik weg ben durft ze wel eens de lastige teef uithangen. Ooit sprong ze met de opzettafen weg. Bij mijn terugkomst zag ik een komisch tafereel. Donna met de ronde tafeltje in de armen van de hondenkapster. Sindsdien mag ik er altijd bij blijven :-) Dino kan ik desnoods zonder problemen achterlaten in het trimsalon. Hij voelt zich bij iedereen thuis, buiten een zacht gejank tijdens het scheren van zijn intieme delen, laat hij niets van zich horen en gedraagt hij zich als een modelhond. Na het bezoek aan het trimsalon, zijn mijn viervoeders altijd doodmoe. Daarna genieten ze van een lange siësta in de zetel.

moe (7) [800x600]

 

moe (6) [800x600]

 

16:28 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (16) | Tags: donna, dino, hond, verzorging, gedrag |  Facebook |

13-04-08

De honden van Donnatella aan het werk

 

Op de vraag van Jeske ben ik de lezers van Donnatella een duidelijk antwoord verschuldigd. Thuis wonen er vijf honden. Op de foto's zie je de brave viervoeters aan het werk bij Huize de Veuster. Anastasia is een zevenjarig shih-tzu teefje met een lichte vacht. Zij is de knuffelhond van dienst. Darky is de oudste hond. Met zijn veertien jaar is hij de rustigste hond van de bende. Dhyani is een echte superhond, tijdens het wandelen loopt hij als een echte heer naast zijn geleider. Niets kan deze Tibetaanse terriër zenuwachtig maken en hij is volgens mij de meest evenwichtige gecastreerde reu. Net zoals Donna is hij vier jaar oud. Dino de poedel is de clown van het gezelschap. Hij is de lieveling van de bewoners van het tehuis. Volgende maand zal hij zijn melktandjes wisselen. Als jonge hond werkt hij als de beste. En de laatste hond in de reeks is mijn volslanke Donna. Zij doet alles voor de bewoners, maar ze moeten wel betalen met hondensnoepjes.

dijk2 [800x600]

 

dijk3 [800x600]

 

11-04-08

Cartoon met link

 

 

dogpawoutsidecarwindow

 

09:31 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (7) | Tags: cartoon, link, hond, wet |  Facebook |

09-04-08

Kijk naar het vogeltje!

 

Honden moeten eerst en vooral ter plaatse kunnen blijven om rustig te poseren.

Als foto's van dichtbij wil maken moet je de ooghoeken van je viervoeter even schoonmaken.

Neem iets mee om aandacht te trekken indien nodig zoals een hondensnoepje. Door je stem te gebruiken laat je de hond naar je toe kijken.

Als je hond nog nooit een camera gezien heeft, laat je die voordien even besnuffelen, op die manier laat je hem ook wennen aan het geluid.

Probeer gewoon van alles uit. Het resultaat kan verbluffend zijn.

Ga niet te ver staan en kies een mooie achtergrond. Bij het fotograferen van zwarte honden mag die achtergrond zeker niet te donker zijn. Een beetje kleur doet wonderen!

Foto's van bovenaf genomen maken je hond onnodig klein. Ga door de knieën en fotografeer je huisdier op ooghoogte. Beroepsfotografen zie je soms op hun buik liggen om een foto te nemen van een klein huisdier. De hond op een verhoog zetten is ook een mogelijkheid.

Maak altijd foto’s met de hoogste resolutie. Je kunt dan altijd nog bijsnijden en de foto is geschikt om om te publiceren.

Gebruik liefst geen hard flitslicht. Je verblindt de hond en je krijgt vaak lelijke resultaten. Flits indirect of liever helemaal niet.

Buiten fotograferen met voldoende licht geeft nog altijd de mooiste beelden, maar te fel zonlicht is dan weer nefast bij het gebruik van een digitaal toestel.

Zorg voor een snoepje als beloning. Na een tijdje zal je hond het poseren als een spel beschouwen. Als Donna mijn fototoestel ziet zal ze blijven zitten tot ik haar roep. Dino heeft het ook begrepen en van nu af aan kan hij alleen poseren.

 

buiten006-800

 

buiten004-800

 

10:07 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (8) | Tags: oefening, foto, tip, donna, dino, hond |  Facebook |

06-04-08

Hond zoekt werk :-)

 

1 [800x600]1 (13) [800x600]1 (10) [800x600]1 (7) [800x600]1 (4) [800x600]

 

 

 

 

 

Honden gaan pas graag liggen als ze zich niet bedreigd voelen door soortgenoten. Als ze liggen bevinden ze zich in een zwakkere positie. Het is bijgevolg zeer moeilijk om een hond dicht naast een zenuwachtige soortgenoot te laten blijven liggen. Veel mensen denken dat bepaalde rashonden ongeschikt zijn om gehoorzaamheid te trainen. In de praktijk zie je binnen elk ras honden die zeer goed presteren in deze discipline. De tijd om iets aan te leren verschilt wel naargelang het ras, maar meestal zijn het de baasjes met veel geduld en volharding die hun hond met plezier laten werken. Met veel geld kan je een dure hond kopen met grote beloftes qua prestaties, maar zonder inzet van het baasje zal zo'n modelhond nooit beantwoorden aan de toekomstverwachtingen. Met veel geld kan je inschrijven op de duurste cursus die zogezegd van de hond een modelhond zou maken. In tien lessen geef je een basis gehoorzaamheid, wat lang niet voldoende is voor een goede opvoeding. De meeste bezoekers van een hondenschool blijven maar een tijdje en voor de winterperiode houden ze het voor bekeken. Geen tijd is een veel voorkomend excuus om met oefenen te stoppen. Als je weet dat de meeste honden zeer oud worden, heb je meer als tien jaar tijd om die klus te klaren. Er is niemand die zegt dat je hond binnen het jaar alles moet kunnen. Maak even tijd voor een oefening en verplicht jezelf om ook bij minder goed weer even naar de les te gaan.

Er bestaan ranglijsten van hondenrassen op basis van bereidheid tot werken en gehoorzaamheid. Op de eerste plaats zien we de border collie, gevold door de poedel en de Duitse herder. Een Tibetaanse terriër zoals Donna,  achter het nummer 62, is op die lijst zeker geen uitblinker als werkhond. De Engelse cocker spaniel op 18 krijgt een mooie score. 58 voor een Franse bulldog is niet slecht. De score 70 voor een shih-tzu valt een beetje tegen.

Hebben jullie de geschikte werkhond? :-) http://petrix.com/dogint/1-10.html

1 (18) [800x600]

 

1 (16) [800x600]

 

21:19 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (9) | Tags: donna, oefening, hondenschool, tip, rashond |  Facebook |

04-04-08

Gedrag kopiëren

 

Dat honden van mekaar leren door naar het gedrag van hun soortgenoten te kijken is al langer bekend. Als het hun uitkomt gaan ze het gedrag kopiëren. In de tuin graven kan een hond dus van een andere hond leren. Net zoals kinderen gaan honden gedrag dat ze zien in hun naaste omgeving voor een deel overnemen. Wanneer de andere honden uit een gezin uitzinnig beginnen te blaffen bij het horen van de deurbel, gaat een nieuwkomer dat na een tijdje ook beginnen te doen. Dat gedrag kan zowel positief als negatief zijn. De pup Dino begint steeds meer gedrag van Donna te vertonen. Hij weet dat ze een snoepje krijgt na het poseren en op één twee drie zit de kleine ongevraagd naast haar :-)

buiten001_resize

 

buiten002_resize

 

10:06 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (11) | Tags: gedrag, opvoeding, hond, donna, dino |  Facebook |

02-04-08

Cartoon met link

 

Klik op de afbeelding!

dogbonetree

 

11:31 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (6) | Tags: cartoon, hond, paard, pony, link |  Facebook |