11-05-08

Honden en hitte

 

hitte [800x600]De honden van Donnatella verdragen de hitte van de laatste dagen erg slecht. Met hun dikke vacht hebben ze het vlug te warm. Dino ligt nu uitgeteld onder mijn bureau en Donna zoekt een koel plekje op in de schaduw onder de laurierhaag. Ze ligt daar in in een zelfgegraven kuil. Anastasia hijgt uitgeteld onder een zetel in de veranda. Mee wandelen zit er voor haar tijdens zo'n zwoele dag niet in. Met haar korte snuit heeft ze weinig uithoudingsvermogen en haar lange vacht is echt te dik om in de zon te lopen. Dhyani en Dino hebben een nog andere manier gevonden om af te koelen. Ze liggen lang uitgestrekt op de stenen vloer. De eerste warmte heeft precies alle honden geveld. Opgepast, val niet over een hond zou je kunnen stellen. Als je weet dat een hond alleen behoorlijk kan zweten langs zijn voetzolen , moet je op een dag zoals vandaag op een verhard wegdek gaan wandelen. Loop zelf eens met je blote voeten over verhit asfalt, dan zal je meer rekening houden met je hond. Daarom adviseer ik om tijdens een warme periode alleen 's morgens vroeg of 's avonds laat te gaan wandelen met je hond. Voorzie genoeg fris drinkwater en laat je hond overdag verder met rust. In het geval dat je toch moet gaan trainen, maak je de benen (inclusief voetzolen) en de buik van je hond goed nat met water.

Geniet van het weekend van en denk aan de hitte als je met een hond op stap gaat.

hitte (5) [800x600]

 

hitte (4) [800x600]

 

21:24 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (12) | Tags: dhyani, dino, darky, tip |  Facebook |

Commentaren

Miss Poppy en Lily gaan ook regelmatig binnen liggen op de stenen vloeren. Ik heb ook een plonsbadje buitengezet en als ik er speelgoed in werp, gaan ze het met plezier er uit vissen !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 12-05-08

Pfff die warmte zijn we ondertussen ook al wel beu hoor. Nu mogen wij alleen maar 's avonds laat en 's ochtends vroeg gaan wandelen. Verder krijgen wij een koelhalsband om en mogen wij in ons zwembadje spelen wat we door het speelgoed wel héél leuk vinden. Gelukkig is het binnen koeler en daar komen we regelmatig wat afkoelen.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 12-05-08

Daisy ik heb ook geen zin :-))
Chaplin dankt u :-)
De jouwe liggen ook alnguit voor dood :-)))
Soms denkik ipv een 2de vijver toch maar een zwmbad ????
groetjes Viv

Gepost door: viv | 12-05-08

Hitte Een kinderzwembadje kan ook veel ongemak verhelpen, ten minste als je de mogelijkheid hebt een te plaatsen. Op een appartementje zal dat niet lukken. Toch eerst wat laten opwarmen, want anders is de schok te groot voor sommige hondjes.
Of met de tuinspuit een beetje nevelen.....
De onze zijn er dol op !
Is het niet zo'n goed idee, vertel me dan de reden.

Groetjes

Gepost door: Yammer | 13-05-08

Ja wij gaan ook elke dag extra vroeg wandelen en savonds als het een beetje frisser is, de onze is ook dol op ijsblokjes zo krijgt hij genoeg drinken binnen, groetjes Vicky

Gepost door: vicky | 13-05-08

Tuurke houd zich schuil onder de zetels, plat op de vloer! ik ga er effekes mee wandelen in de voormiddag, maar dan wel in het gras op de dijk hier!!! In de tuin bij ons gaat hij regelmatig rollen, en drinkt aan het fonteintje, die ik iedere dag van vers water voorzie!!
En als wij eens buiten gaan, zoals gisteren, fietsen bvb, laat ik hem schoon thuis!! hij is braaf en als ik terug thuiskom, ligt hij steeds op dezelfste plaats gelijk ik hem achter liet!!
groetjes!!!

Gepost door: yvetje | 13-05-08

Hallo Daisy,Donna,Dino Het is heel normaal dat ze de koelte opzoeken.
Nog een fijne week verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 13-05-08

Daisy en Donna en Dino Ze liggen precies uitgeteld op de vloer, ik wens je nog een stralende dinsdag toe.
Groetjes en een pootje van Charly

Gepost door: Jeske | 13-05-08

Ocharme, zie ze daar liggen, uitgeteld van dat warm weer... onze Suzy ligt hier ook te puffen...

Gepost door: Annick | 13-05-08

Beelden van op tegelvloeren uitgestrekte dieren zien wij hier ook regelmatig. Onze fretjes zien ook af in deze hitte. Zij hebben voor de gelegenheid een zwembadje gekregen om af te koelen. De enige die er geen last van heeft, is onze Fonzie, die ligt heerlijk op bed in het zonnetje te genieten van de warmte...

Gepost door: Fonzie | 13-05-08

Ik wens U nog een fijne laatavond en voor morgen een fijne dag

Gepost door: Yolanda | 13-05-08

Bedankt voor de tips ik zal ze ook toepassen wanneer we op reis vertrekken. Telkens wanneer we stoppen en een wandelingetje maken dan zal ik hun buikje en voetzolen eens nat maken. Onze Darjee die toch de broer is van Dhyani een tri-color is die gaat uit vrije wil voluit in de middagzon zélfs liggen hij heeft echt behoefte aan deze warmte precies, ons Aïsha die weet enorm van dit eerste warme weder, ze kan er niet goed tegen,loopt hier rond al hijgend. Zij is pas in haar sas wanneer het 's avonds afkoelt dan speelt en rent ze met haar boezemvriend Darjee!!
Groetjes,
MT
Ik ben nog steeds met de grote poets bezig, kent u ook enkele trucs voor ons Daisy???

Gepost door: Marianne | 15-05-08

De commentaren zijn gesloten.