18-09-08

Een hond als postbedeler :-)

 

posthond [800x600]Op de mooie blog van Tuurke de poedel zag ik vorige week een prachtige demonstratie van postbedeling. Omdat ik ervan overtuigd was dat mijn poedel Dino dat ook wel zou kunnen na enkele dagen oefenen wilde ik dat ook wel eens uitproberen. Om te voorkomen dat de krant van bompa schade zou oplopen voor ze gelezen wordt, heb ik eerst even geoefend met een oude reclamefolder die ik even goed tot een koker gekneed had. Dino vertoonde weinig interesse en het was mijn Donna die steeds met mijn rol krantenpapier naar me toe kwam. Op het ogenblik dat ze voor me stond ruilde ik het papier voor een klein snoepje. Tijdens het oefenen gebruikte ik de bevelen 'apport', 'vast' en 'los'. Dat woord 'los' is echt nodig om een krant zonder snippers in ontvangst te nemen. De volgende dag was mijn Tibetaantje klaar voor het echte werk... Als een volleerd hulpje voor Pol de postman bezorgde Donna een nieuwe krant. Ze kent nu het bevel 'gazet' om tot de actie over te gaan. Donna 'zoek gazet ' zijn de woorden die ik gebruik om haar op te sturen. Zeer bedreven haalt ze Het Laatste Nieuws uit de open brievenbus en nadien gaat ze fier met mij mee om de post een huis verder bij mij thuis af te leveren. Haar fooi is een klein snoepje. Ik ben zeer tevreden over het werk van Donna. Spijtig dat ze niet kan lezen, anders zou ze mee kunnen rijden met onze postbode. Voor Dino plan ik een andere taak. In tijd van nood mag hij wc-papier gaan halen. Volgens mij is het vasthouden van zo'n rolletje stukken eenvoudiger. In het slechtste geval heb ik nog snippers om te gebruiken.

posthond (4) [800x600]

 

posthond (2) [800x600]

  

Commentaren

Knap hoor! Als de basis (vast, apport, los) er is, kan je de hond toch zo een leuke dingen leren ... nu Dino nog zo ver krijgen ;-) Misschien de pantoffels proberen :-)

Gepost door: Ruby | 18-09-08

Knap van Donna !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 19-09-08

Daisy en Donna en Dino Ik kom jullie een heel mooi zoniig en droog weekend wensen, eentje om met volle teugen van te genieten want het kan mischien het laatste van het seizoen worden.Dat doet onze Charly ook de post brengen, en elke avond heeft hij Adriën zijn sloeven om een snoepje te krijgen.
Groetejes

Gepost door: Jeske | 19-09-08

ongelofelijk! Ik vind het prachtig hoe je de honden zo'n dingen kunt leren. Ben je daar lang mee bezig om het hen aan te leren?
Ik wens je een fijn weekend toe!
En hopelijk lukt het om Dino te leren toiletpapier te brengen nog voor je het nodig hebt!
Dikke ksu
Elsjeuh

Gepost door: Elsjeuh | 19-09-08

Al een tijdje geleden....weer mooie foto's...nog een fijne vrijdag

Gepost door: Yolanda | 19-09-08

leuk he daisy als zo'n vroend iets doet wat je op een paar dagen aanleerde!!! Jammer dat dino het een beetje trager vat, maar 't komt wel hoor!!!!!!
groetjesen fijn weekend!!!

Gepost door: yvette&tuurke | 19-09-08

Ben zeker dat Dino het ook binnen de kortste keren kan,wel lekker makkelijk he

Gepost door: mireille | 20-09-08

Wauw knap seg ! Bij ons zou die krant zeker en vast in stukjes toekomen :-)

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 20-09-08

knap hoor!!! ik ben jaloers...de kat zou dat niet kunnen denk ik ( want we hebben GEEN krant....) hihihi

Gepost door: Anita | 21-09-08

Prachtige foto's!
Veel succes met Dino! uiteraard ook met uw andere woefkes!
groetjes,
MT

Gepost door: Marianne | 22-09-08

Knappe hond... zoveel verstand zit er in onze Suzy niet in.. of zou het aan mij liggen, die niet genoeg geduld heeft...

Gepost door: Annick | 22-09-08

heel knap van dat hondje,zal eens proberen od die van mijn zoon dat ook kan,maar dan wel met een reklame,en nadien misschien een puzzel oplossen hihi...
Groetjes en heel veel liefs!
jennyfer

Gepost door: jennyfer | 22-09-08

Erg handig! Erg handig zo'n posthond, ik denk dat menig postbode er graag zo eentje mee op ronde zou nemen.

Gepost door: Monique | 23-09-08

Knap gedaan van Donna! Ze kan gewoonweg alles ;-)) Er stonden ook weer een paar prachtige foto's hieronder met een leuke commentaar.
Groetjes Daisy en knuf aan Donna en Dino.

Gepost door: emmy | 23-09-08

De commentaren zijn gesloten.