26-10-08

Dino de geldhond geeft een kapitaalsgarantie :-)

 

Ik vraag me dikwijls af wat een hond onderweg allemaal kan ruiken. Donna spendeert de meeste tijd tijdens het wandelen aan snuffelen. Elke paal die ze tegenkomt moet door haar grondig onderzocht worden. Volgens mij is dat opsnuiven van geuren echt belangrijk in het leven van een hond. Ik wou dat mijn reukzin mij ook kon helpen bij het terugvinden van voorwerpen. Dan moest ik niet urenlang zoeken naar dingen die ik kwijt ben. Een hond gebruikt meer zijn neus als zijn ogen. Als hij een voorwerp moet zoeken gaat hij niet in het rond kijken, maar zoekt hij naar de geur van zijn apport. Hij zal zijn speeltje herkennen aan die geur.

Onderzoekers uit Zweden hebben zelfs honden getraind die verschillende soorten baarmoederkanker kunnen onderscheiden. Honden kunnen dus de aanwezigheid van een tumor ruiken. Daarenboven zijn ze in volgens dat onderzoek in staat om baarmoederkanker, baarmoederhalskanker en baarmoederslijkvlieskanker te herkennen. Wetenschappers geloven dat kankercellen een speciale geur verspreiden die niet aanwezig is in gezonde cellen. Theoretisch gezien zouden honden die moeten kunnen oppikken uit bijvoorbeeld adem of urinemonsters. De karakteristieke geur van tumoren is in de urine uiterst zwak aanwezig, maar honden beschikken over een reukvermogen dat naar wordt aangenomen, 10.000 tot 100.000 keer scherper is dan van mensen.

Een ander bewijs van de grote reukzin van onze viervoeters zijn de geldhonden van de douane van Schiphol. Zij zoeken naar cash geld en het resultaat is verbluffend. De hond die daar werkt heeft in 2006 al vier miljoen euro bij mekaar gesnuffeld. Bedragen hoger dan 10.000 euro mag je volgens de wet niet over de grens meenemen. Als je per persoon een hoger bedrag meeneemt zonder dat bij de douane te melden riskeer je een boete van bijna zeventienduizend euro boete of vier jaar gevangenisstraf. Het geld zelf wordt niet in beslag genomen. Honden herkennen de geur van de inkt, zelfs wanneer het besmeurd is met andere geuren en euro's ruiken dan weer anders dan dollars. Zo'n geldhonden honden kunnen wel niet tellen, maar met de hulp van de douaniers levert  hun speurwerk toch een aardig bedrag op.

Mijn Donna is geen drug- of geldhond. Zij zoekt achter Google het konijn als zijn hok leeg is. Als ik haar naar geld leer zoeken zal ze toch moeten oefenen met biljetten van vijf euro. Dino de poedel heeft meer aanleg voor dit werk. Hij heeft al een paar lessen speuren gevolgd. Zonder veel problemen krijg ik mijn vijf euro terug. Met zijn lippen houdt hij het briefje keurig vast om het naar mij toe te brengen.

IMGP4801 [800x600]

Wat zouden Donna en Dino ruiken?

 

Dino zorgt beter voor uw geld als de bank. Hij geeft u een kapitaalsgarantie en beheerskosten moet je helemaal niet betalen :-)))

IMGP4799 [800x600]

 

16:36 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (12) | Tags: donna, dino, hond, tip, wet, oefening, gedrag |  Facebook |

Commentaren

OLA IKKE GA HIER SEBIET OOKE ES BUITE RUIKE OP GRASSE )))))))))))))))
fijne zondag daar :-)

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 26-10-08

Daisy &Donna &Dino Dat charly die vijf euro moest in zijn mond houden , ik denk dat het briefje gauw in kleine stukjes zou zijn.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 26-10-08

maak van Dino maar een bankdirecteur die doet het beter :-)
Staartje had te veel last van Chaplin. Dus 2de pixie gan halen bij Linda. Die 2 zijn zo gek op elkaar en Staartje kijk er naar en denkt oeff eindelijk rust :-)

Gepost door: viv | 26-10-08

Ow hier hebben ze al eens een briefje van 50 € door de papierversnipperaar zoals wij het noemen gehaald. Dus wij passen maar voor 't zoeken van geld voor ons vrouwtje nog failliet gaat.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 26-10-08

Dat ga ik ook eens aanleren, wie weet wat vind hij allemaal.

Gepost door: Vicky | 27-10-08

auw seg,slim hondje,verder blijven zoeken,je weet nooit waar een kluis verstopt zit,fijne maandag,liefs!

Gepost door: jennyfer | 27-10-08

Je hebt geluk, jouw lieve schat zal het geld beter beheren dan de banken tegenwoordig..

Gepost door: Annick | 27-10-08

ge moogd zeker zijn dat Tuurke liever zou gaan vliegen, maar het hekken stond de hele tijd open en daardoor was het beter dat hij vanachter 't venster keek!! Die loopt niet, die vliegd, ik ben altijd bang als hij eens losloopt dat die niemeer terug komt!!!!
groetjes!!

Gepost door: tuurke&yvette | 28-10-08

Leuk hé dat Dino zo op je geld kan passen ;-))
Donna geeft het liever uit aan de kapper!
Groetjes Daisy en tot kijk.

Gepost door: Emmy | 28-10-08

SCHITTEREND WERK DAT DEZE GETRAINDE HONDEN LEVEREN!!!---> zie filmpjes
Doe zo voort Dino!
Groetjes, MT

Gepost door: Marianne | 28-10-08

Maak hem nieuwe directeur van alle banken hier in Belgie !! Hij zal het waarschijnlijk stukken beter doen dan al die anderen ...

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 28-10-08

Beter dan een bankgarantie! Tegenwoordig ben je blijkbaar niets meer met een bankgarantie na al die heisa die er rond de banken is. Vroeger had men een ezel nodig die geld..... nu zijn die vervangen door honden die het niet.... maar die het overal weten te vinden. Gat in de markt????

Gepost door: Monique | 28-10-08

De commentaren zijn gesloten.