30-10-08

Halloweengekte

 

8499-mainHalloween voor huisdieren is in Amerika een echte rage. Geen enkel kostuum is daar te gek voor de hond of de kat. Met je verklede hond kan je daar op haloweenhappenings prijzen winnen. Soms dragen de baasjes dezelfde vermomming als hun viervoeter. Of de honden er plezier aan beleven is niet bekend. Ze zullen wel genieten van de aandacht die ze krijgen, maar van het ogenblik dat ze een een kostuum dragen dat hen hindert bij het bewegen, zullen ze er niet gelukkig bijlopen.

Online zijn er genoeg pakjes te verkrijgen.
Als ik naar http://www.costumecraze.com/dog-costumes.html?c=cj kijk begin ik te lachen. Ik zie mijn Donna daar al mee rondlopen. De makers van Man Bijt Hond zouden mij dan wel een bezoek willen brengen :-) Wat nu in Amerika in is, zal binnen enkele jaren hier ook wel op de markt komen. Nu vind je hier en daar ook wel een halloweenjasje. Zo'n dure kostuums heb ik nog niet in de handel gezien.

Mijn Donna zal nog enkele jaren moeten wachten op een betaalbaar griezelpak.

 

 

 

22:03 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (8) | Tags: halloween, hond |  Facebook |

26-10-08

Dino de geldhond geeft een kapitaalsgarantie :-)

 

Ik vraag me dikwijls af wat een hond onderweg allemaal kan ruiken. Donna spendeert de meeste tijd tijdens het wandelen aan snuffelen. Elke paal die ze tegenkomt moet door haar grondig onderzocht worden. Volgens mij is dat opsnuiven van geuren echt belangrijk in het leven van een hond. Ik wou dat mijn reukzin mij ook kon helpen bij het terugvinden van voorwerpen. Dan moest ik niet urenlang zoeken naar dingen die ik kwijt ben. Een hond gebruikt meer zijn neus als zijn ogen. Als hij een voorwerp moet zoeken gaat hij niet in het rond kijken, maar zoekt hij naar de geur van zijn apport. Hij zal zijn speeltje herkennen aan die geur.

Onderzoekers uit Zweden hebben zelfs honden getraind die verschillende soorten baarmoederkanker kunnen onderscheiden. Honden kunnen dus de aanwezigheid van een tumor ruiken. Daarenboven zijn ze in volgens dat onderzoek in staat om baarmoederkanker, baarmoederhalskanker en baarmoederslijkvlieskanker te herkennen. Wetenschappers geloven dat kankercellen een speciale geur verspreiden die niet aanwezig is in gezonde cellen. Theoretisch gezien zouden honden die moeten kunnen oppikken uit bijvoorbeeld adem of urinemonsters. De karakteristieke geur van tumoren is in de urine uiterst zwak aanwezig, maar honden beschikken over een reukvermogen dat naar wordt aangenomen, 10.000 tot 100.000 keer scherper is dan van mensen.

Een ander bewijs van de grote reukzin van onze viervoeters zijn de geldhonden van de douane van Schiphol. Zij zoeken naar cash geld en het resultaat is verbluffend. De hond die daar werkt heeft in 2006 al vier miljoen euro bij mekaar gesnuffeld. Bedragen hoger dan 10.000 euro mag je volgens de wet niet over de grens meenemen. Als je per persoon een hoger bedrag meeneemt zonder dat bij de douane te melden riskeer je een boete van bijna zeventienduizend euro boete of vier jaar gevangenisstraf. Het geld zelf wordt niet in beslag genomen. Honden herkennen de geur van de inkt, zelfs wanneer het besmeurd is met andere geuren en euro's ruiken dan weer anders dan dollars. Zo'n geldhonden honden kunnen wel niet tellen, maar met de hulp van de douaniers levert  hun speurwerk toch een aardig bedrag op.

Mijn Donna is geen drug- of geldhond. Zij zoekt achter Google het konijn als zijn hok leeg is. Als ik haar naar geld leer zoeken zal ze toch moeten oefenen met biljetten van vijf euro. Dino de poedel heeft meer aanleg voor dit werk. Hij heeft al een paar lessen speuren gevolgd. Zonder veel problemen krijg ik mijn vijf euro terug. Met zijn lippen houdt hij het briefje keurig vast om het naar mij toe te brengen.

IMGP4801 [800x600]

Wat zouden Donna en Dino ruiken?

 

Dino zorgt beter voor uw geld als de bank. Hij geeft u een kapitaalsgarantie en beheerskosten moet je helemaal niet betalen :-)))

IMGP4799 [800x600]

 

16:36 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (12) | Tags: donna, dino, hond, tip, wet, oefening, gedrag |  Facebook |

19-10-08

Wie is deze bekende blogster?

 

Zaterdagmorgen maakte Donna kennis met een zeer bekende blogster. Op de wekelijkse rommelmarkt van Keerbergen maakte ik enkele foto's. Donna ging samen met haar naar een taverne in het dorp. Wie is deze blogster? Lees meer op haar blogje en geniet van de prachtige foto's van deze fotogenieke dame!

emmy (5) [800x600]

 

19:25 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (12) | Tags: donna, keerbergen, blogger |  Facebook |

12-10-08

Google is vader :-)

 

heide (15) [800x600]De konijnen hebben vandaag jongen gekregen. Onder een hoopje wol en stro zie ik in de hoek van de stal kleintjes bewegen. De voedster moet met rust gelaten worden en Donna en de andere honden mogen niet langer in de buurt van het nest komen. Ook het mannetje Google verblijft nu in het andere gedeelte van de stal, omdat hij anders het vrouwtje Grace opnieuw zou willen dekken. Zij moet nu in alle rust voor haar jongen kunnen zorgen. Per jaar kan een voedster drie tot zeven worpen krijgen, met een minimum interval van dertig dagen. Na een draagtijd van 28 tot 33 dagen worden drie tot twaalf jongen geboren. Bij de geboorte zijn ze kaal en blind en totaal hulpeloos. Na tien dagen zullen hun oogjes opengaan. Gedurende 28 dagen worden ze door de voedster gezoogd. Grace blijft niet bij haar nestje, ze bezoekt de jongen slechts vijf minuten per dag om ze te zogen. Meestal doet ze dat 's morgens en 's avonds. Ik durf het nest niet aan te raken omdat ik bang ben dat mijn handen naar de honden ruiken. Na drie weken zullen de kleintjes al rondhuppelen in de stal. Alles is veilig afgesloten, zodat ze niet in het andere gedeelte van de stal kunnen komen. Ik ben echt benieuwd en kijk er naar uit om die kleintjes te zien.

heide (16) [800x600]

  

20:22 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (11) | Tags: donna, konijn, google |  Facebook |

05-10-08

Hoe maak je een hond gelukkig?

 

1/In de eerste plaats moet je veel tijd vrijmaken voor je hond. Hij wil het liefst dicht bij je vertoeven en een dagelijkse wandeling zal de meest energieke hond tot rust brengen. Ook bij regenweer moet je de moeite doen om even met je viervoeter naar buiten te gaan. Desnoods neem je hem mee met de wagen als je echt geen tijd hebt. Voor je hond is de tijdsduur minder belangrijk. Hij zal altijd blij zijn met een uitstapje.

2/Een gelukkige hond is gezond! Laat hem tijdig vaccineren en bescherm hem tegen vlooien en teken.

3/Geef je hond op vaste tijdstippen een aangepaste voeding. Hij is geen vuilbak om je menselijke etensresten kwijt te geraken. Pas zijn voeding aan naargelang de trainingen en denk eraan dat hij net voor een activiteit best geen eten krijgt om een maagkanteling te voorkomen.

4/Onderzoek je hond dagelijks! Kijk elke morgen even naar zijn ogen en maak zijn ooghoeken proper. Als er een klit in zijn vacht zit, borstel je die zo vlug mogelijk weg om eventuele huidproblemen te voorkomen. Haartjes in de gehoorgang moet je door een hondenkapster of een dierenarts op regelmatige tijdstippen laten uittrekken. Een gezonde hond is gelukkig!

5/Praat veel tegen je hond. Honden houden van aandacht. Door die aandacht krijg je een hechte band. Je stem werkt therapeutisch en een hond geniet van een vriendelijke toon. Een goedgezinde baas maakt zijn hond echt gelukkig!

6/Binnen of buiten spelen is voor je hond echt belangrijk om zich uit te leven. Laat hem op een veilige plaats rennen en ravotten. Laat hem gewoon een hond zijn en van zijn leven genieten!

Tips die bijdragen tot het geluk van een hond mag je bij de reacties op deze posting plaatsen. Donna is gelukkig als ik met haar bezig ben tijdens het fotograferen :-)

heide (10) [800x600]

 

23:29 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (15) | Tags: donna, hond, tip, gezondheid |  Facebook |