18-01-09

Welke muziek voor Donna?

 

IMGP5092 [800x600] [800x600]Honden hebben net zoals mensen last van stress. Wij maken ons vaak druk in het dagelijks leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze honden gevoelig zijn voor deze negatieve emoties. Wanneer wij zenuwachtig en chaotisch zijn, zullen ze ook onder stress komen te staan. Als wij neerslachtig zijn gaan ze dat aanvoelen. In een vreemde omgeving waar erg veel lawaai is zullen onze honden zich vaak angstig en onrustig worden. Ze kunnen dan ook last krijgen van depressie of andere lichamelijke aandoeningen. Als wij rustige muziek afspelen voor onze huisdieren gaan ze relaxeren. Het is zelfs bewezen dat honden en katten het meest tot rust komen door de tonen van klassieke muziek. Bij het beluisteren van Bach in een stress-situatie zullen ze sneller kalmeren en de honden stoppen bij het beluisteren van die geluiden vlugger met blaffen. Het soort muziek dat honden te horen krijgen heeft dus duidelijk een invloed op hun gedrag. Wanneer ze naar gewone populaire muziek luisteren, gedragen ze zich op dezelfde manier als in een rustige omgeving. Harde en luide heavy-metal muziek kan soms leiden tot agressie en spanningen.Honden hebben net zoals wij muzikale voorkeuren. Er bestaat een cd om katten en honden tot rust te brengen. Music my pet is het werk van Tom Nazziola. Geniet van deze relaxerende muziek!

www.petproductadvisor.com/relax

IMGP5101 [800x600]

  

16:37 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (6) | Tags: hond, muziek, gedrag, tip, donna |  Facebook |

Commentaren

Ja muziek verzacht de zeden eh! Denk wel dat mijne Tidou graag muziek hoort, want als ik begin te heupwiegend bij de top 50, doet hij lekker mee! Groetjes!

Gepost door: Tidou | 19-01-09

Leuk blogje hier Daisy! Zo ken ik je!!

Karen ...van polleke :-)

Gepost door: Dora834 | 19-01-09

onze Suzy kent goed het liedje van Paul Severs : 'hey Suzy'... als ze haar naam hoort kijkt ze zo met haar kopje schuin..

Gepost door: Annick | 19-01-09

Daisy &Donna &Dino Onze Charly hoort ook graag muziek, toen hij nog puppy was danste ik er dikwijls mee,en hij heeft dat nog altijd onthouden ,als ik nu wat huppelt op de muziek wil hij direkt gepakt zijn ,maar hij is nu wat zwaarder geworden en dat gaat niet meer zo goed.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 19-01-09

Ik kom tot "rust" met walvisgeluiden... Maar ik kan erin komen dat honden die zoveel malen beter horen dan wij mensen ook tot rust komen met klassieke muziek. Ik laat steeds m'n radio op wanneer ik weg ben voor een tijdje. Maar misschien zet ik het de volgende keer wel op Clara...
Groetjes,
MT

Gepost door: Marianne | 20-01-09

Van zoiets hadden wij nog nooit gehoord. Ze voelen idd héél goed aan hoe wij ons voelen. Zo is Chesko geen seconde bij mij weg te slaan op het moment.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 21-01-09

De commentaren zijn gesloten.