22-02-09

Honden in Keerbergen

 

In onze gemeente zijn er nog weinig plekjes waar je van de ongerepte natuur kan genieten. De meeste beboste percelen zijn ingekleurd als bouwgrond op het gewestplan, en beetje na beetje worden die plaatsen grote villa's gebouwd. In die tuinen zie je wel mooie gazons, maar meestal zijn die tuinen heel stak aangelegd. Vroeger zag je meer kleinere woningen en het bestaande bos werd behouden. Nu willen de meeste bewoners van de villa's niet teveel groen met bladafval in de buurt van de gevels en genoeg zonlicht om mosvorming op de paden te voorkomen. Gelukkig zijn er nog enkele mooie kleine natuurgebieden zoals de Kruisheide waar de mensen van Natuurpunt in de weer zijn om de oorspronkelijke vegetatie te herstellen. Amerikaanse eik wordt gekapt en moet plaats maken voor de inlandse eik. Donna en Dino gebruiken de grote stronken om op te spelen en op te poseren. Tijdens de week is het daar nog rustig om te vertoeven, maar tijdens de weekends wordt deze plek te druk bezocht door de meeste eigenaars van grote en kleine honden. Omdat er tot op heden geen speciale afvalbakken voor hondenpoep in mijn gemeente voorzien zijn, maak je altijd kans om in een kanjer van een drol te trappen. Donna en Dino zijn op dat punt heel nette honden. Meestal doen ze hun behoefte op een plaats in een dicht bos waar geen pad is en hun drol is zo klein van formaat dat ik hem in geval van een ongelukje met een zakje kan oprapen. Ik haat de felle stank als ik per ongeluk in zo'n hoopje uitwerpselen trap. Langs de andere kant begrijp ik best dat de eigenaars van grote honden die onwelriekende 'kakzak' geen kilometers met zich mee willen dragen, maar ik zou het toch op prijs stellen dat ze de poep van hun hond wel zouden opruimen op de plaatsen waar mensen wandelen en kinderen spelen. Je kan elke hond leren om op bevel hun behoefte te doen op een plek waar er geen mensen lopen. Hem uitlaten in een natuurgebied om zijn dagelijkse behoefte te doen levert je wel een propere tuin op. Hier in Keerbergen is er zelfs geen hondenschool om te gaan trainen en ook geen geschikte plek om je hond even te laten spelen. Laat ons hopen dat daar in de toekomst verandering in komt. In de gemeente zijn er zeer veel honden en geen voorzieningen. Van het ogenblik dat ik in Keerbergen de eerste poepcontainer tegenkom, maak ik dadelijk een foto voor het blogje van Donna.

IMGP5169 [800x600]

 

IMGP5180 [800x600]

 

IMGP5178 [800x600]

 

IMGP5156 [800x600]

 

IMGP5176 [800x600]

  

12:08 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (13) | Tags: donna, dino, keerbergen, natuur, hond |  Facebook |

Commentaren

Prachtige foto's weer van u schattige hondjes,ik ben al benieuwd die container te zien,er wordt veel beloofd he....Nog een heel fijne zondag en heel veel liefs.Groetjes

Gepost door: jennyfer | 22-02-09

leuk Ik vind het knap dat donna zo mooi poseerd in een boom. Dat zou met Chistou nooit lukken. Nog een fijne dag

Gepost door: belgian pyr | 22-02-09

Ja Daisy, weer een mooie reportage!!! Alles wat erin staat is juist, zodoende zijn er veel mensen geneigd een antihond houding aan te nemen omwille van bazen die hun troep niet wegnemen. Als wij met onze 2 tibetanen gaan wandelen heb ik steeds poepzakjes bij de hand het steekt in een potje vastgemaakt aan de hondenlis. Deze poepzakjes kan men overal kopen! Dan vullen wij dat potjes terug bij zodoende zijn we steeds in orde met het politiereglement die nu sedert een bepaalde tijd eist dat men steeds enkele poepzakjes op zak heeft en moet op vraag van de politie kan laten zien!
Spijtig voor de honden dat ze zo'n vuile, vieze bazen/bazinnen hebben, het komt het hondenras niet ten goede!

Gepost door: Marianne | 22-02-09

Daizy Donna& Dino Die foto's van Donna en Dino tesamen zijn toch prachtig hé. Dat is waar moesten de mensen al hun vuiligheid van hun hond oprapen zou het veel properder zijn. Hier bij ons langs achter zijn het al garages langs beide kanten van de weg, en dat is ook een goede weg om met hun hond te wandelen en hun behoefte te laten doen ,want een mens komt maar langs achter buiten als hij zijn auto nodig heeft, enals ge dan iemand zie met een hond trekken ze aan de leiband lijk er niets gebeurd is.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 22-02-09

De foto's zijn in elk geval schitterend ! Tja je praat daat idd een serieus probleem aan dat er in elke gemeente wel is denk ik. Hier in de buurt kan ik ze nergens laten los lopen. Ik moet dan gewoon naar een bos of naar zee rijden wat we vaak doen. Maar ook daar worden ze véél strenger net omdat er zo veel onverantwoorde baasjes zijn die niet eens de moeite doen om de hondenpoep op te rapen. Zelf heb ik er een grondige hekel aan en ruimen we het overal en altijd op, zelfs in het bos.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 22-02-09

Ziet er nog een mooi plekje uit.

Gepost door: Vicky en Sammy | 23-02-09

Niet alle mensen hebben de wellevendheid om hetgeen ze vervuilen weer op te kuisen!
Er werd al zo veel over geschreven maar meer kan je er niet aan doen zolang er zo'n mensen rond lopen. Als je hen iets zegt krijg je je hoofd vol gescholden dat je niet graag dieren ziet enz...
Vriendelijke groeten en tot gauw eens hé als het lente word is het inderdaad mooi daar in jou streek.
Daaaag.

Gepost door: emmy | 24-02-09

Groot gelijk! Je hebt groot gelijk Daisy om dit heikel punt nog maar eens aan te kaarten. Er zijn inderdaad heel veel honden in Keerbergen en heel weinig voorzieningen voor de baasjes die hun burgerplicht doen en netjes de hondenpoep oprapen. Ik kan er best inkomen dat als je met een grote hond uit wandelen gaat het geen pretje is om de hele tijd met een stinkende zak vol hondenpoep rond te moeten zeulen. Het probleem is dus dubbel, geen of véél te weinig voorzieningen enerzijds en hondeneigenaars die het niet zo nauw nemen. Net zoals jij heb ik een aardsgrondige hekel aan mensen die de hondenpoep niet opruimen en er voor zorgen dat wij allemaal over dezelfde kam geschoren worden. Ik ga gewoon uit van het principe: 'ik wil niet in de ene of andere vuile, stinkende hondenpoep trappen en dus wil ik niet dat anderen in de hondenpoep van mijn honden zouden kunnen trappen.' Moesten alle baasjes zo denken en de gemeenten ook hun steentje zouden bijdragen, het zou de mensen veel toleranter maken tov de honden. Het zijn niet de honden maar de baasjes die moeten opgevoed worden volgens mij. Een van onze honden wil NOOIT haar behoeften doen en zelfs als ze een ganse dag op show is houdt ze zich in om als ze eens thuis gekomen is vliegensvlug de tuin in te spurten en dan kan het niet snel genoeg gaan... ;p

Gepost door: Monique | 25-02-09

het is al laat,maar toch even komen lezen,overdag niet veel tijd,maar ik lees graag,ook groetjes van jennyfer

Gepost door: lovely | 25-02-09

hallo Donna en Daisy zie je hier in Lokeren ook veel van die hondedrollen op het voetpad
je moet steeds goed uitkijken dat je er niet intrapt
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-02-09

Hallo Even goeiedag komen zeggen!
Ik ben pas nieuw hier,en ik kom enkele vriendjes zoeken!
Tot ziens???
Groetjes!

Gepost door: Elsje en Remy | 26-02-09

Daizy Donna& Dino Ik kom jullie een heel mooi weekend wensen, hopelijk valt het weer wat mee en kunnen we met volle teugen ervan genieten.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 27-02-09

Daar ga ik mijn relatie uit Keerbergen eens over aanspreken. Een aandachtspunt voor zijn partij.

Toch leuk hé, als je de honden eens kunt laten loslopen in de natuur. Je ziet zo dat die beestenb genieten.

Nog een prettiged ZONda, Daisy, zonder kak aan de schoenhak :-))

Groetjes

Gepost door: Rudi | 01-03-09

De commentaren zijn gesloten.