29-03-09

Een uurtje vroeger opstaan :-(

 

Na jaren ervaring met zomertijd zijn een aantal andere gevolgen wel duidelijk geworden. Het vooruit zetten van de klok levert problemen op voor de biologische klok voor mensen, planten en dieren. Wij staan een uurtje vroeger op en zonder dat je hond er weet van heeft wordt zijn dagritme in de war gebracht. Onderzoek in 2007 heeft aangetoond dat de zomertijd een langdurig en behoorlijk groot effect heeft op de biologische klok van de mens. Er is een grote groep mensen die gedurende de hele periode van de zomertijd last heeft van slaapproblemen. Ze slapen korter en minder. De mechanische klok wordt zonder problemen verzet. De biologische klok past zich niet aan. Waarom zouden onze dieren er dan geen last van hebben? Onze honden krijgen hun eten dan op een ander uur. Van de ene dag op de andere gaan wij als baasje hun dagstructuur helemaal omgooien. De biologische klok van huisdieren functioneert beter dan die van mensen. Ze zijn niet gewend aan het leven volgens de klok. Zij hebben dan ook meer last van de omschakeling. Maar aan de zomertijd zijn ook voordelen aan verbonden. 's Avonds blijft het een uurtje langer licht, waardoor we nog meer tijd hebben voor een wandeling met de hond. Vroeg opstaan is dan weer de keerzijde van de medaille. Donna zou ook blijven slapen als ze morgen niet gewekt wordt door de wekker :-) Na een week zullen we die verandering wel gewoon zijn.

IMGP0127 [800x600]

  

21:22 Gepost door Daisy | Permalink | Commentaren (14) | Tags: donna, zomeruur |  Facebook |

Commentaren

Wat een knappe foto !
En tja hier weten ze er ook wel een beetje van want deze avond was er hier ééntje die al extra vroeg aan zijn etensbakje ging staan.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 29-03-09

Bij ons was de aanpassing snel in orde, onze Sammy stond op het zomertijd vanmorgen even vroeg op als met de wintertijd, die leest misschien toch de klok. En met zijn eten staat hij er ook hoor, andersom zal het misschien moeilijker zijn dan moeten ze langer wachten tot hun eten komt.

Gepost door: Vicky en Sammy | 30-03-09

Tot hiertoe heeft het verzetten van de klok nog niet al te veel problemen opgeleverd ! Misschien omdat het zonnetje volop van de partij is ??

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 30-03-09

Het verzetten van het uur heeft niet zoveel effect voor Chistou. Er zijn weing dingen die op een vast uur gebeuren voor hem. Dit is mischien niet altijd ideaal, maar nu is dit toch een voordeel.

Gepost door: belgian pyr | 30-03-09

Mensen die in shift staan die hun biologische klok 'moet' wel steeds mee, willen of niet...
Onze 2 tibetanen hebben er geen last van...
groetjes,
Mt

Gepost door: Marianne | 02-04-09

Ik kan niet zeggen dat ik er veel last van heb. Alleen dat ik vroeger honger heb in het begin maar zoals je schrijft na een week zijn we het gewoon.
Heel mooie foto Daisy.
We komen al gauw weer eens naar Keerbergen als het weer mee valt op een zaterdagochtend.
Groetjes.

Gepost door: emmy | 02-04-09

na een hele drukke periode (oma in ziekenhuis gedurende 9 weken, de dochter veel werk voor school - dat ik maakte voor haar - , een gecrashte pc) ben ik er weer.. en kan ik weer blogbezoekjes afleggen..; ps: wens jullie alvast een fijn paasweekend..

Gepost door: Annick | 10-04-09

Goedenamiddag Daisy Wens je een fijn paasweekend toe
Lieve paasgroetjes van Draaimolen.

Gepost door: Rita | 10-04-09

Vrolijk Pasen!

Gepost door: Carl | 11-04-09

ben terug in blogland maar met mijn eerste blogje,mijn ander blogje is stopgezet,dat was jennyfer met die kaartjes,radio maken vind ik leuker hahaaaaaa,en ben nog in uitzending ook,alleen de streamer downen.....groetjes en paaseitjes overhouden he morgen,hahaaaaa.....nog een fijne pasen en snoepen,liefs!

Gepost door: muziekoase | 11-04-09

Hoe komt Pasen aan zijn ei ?
Precies wat men van Columbus ook al zei
Al zijn paaseieren mooi gekleurd...
het bijzonderste is wat binnenin gebeurt
Het nieuwe leven komt tevoorschijn ... onverwacht...
onaangeroerd in zijn prille pracht ....
Verbondenheid van aanvang en van wat ooit is geweest
maakt van Pasen zo een wonderlijk feest !
Fijne paasdagen voor iedereen...

Gepost door: Yolanda | 11-04-09

hallo hier ook nog eens binnengevallen
ondertussen wel al goed aangepast aan het zomeruur hoop ik :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-04-09

Daizy Donna& Dino Mooie foto, en ik kom jullie nog heel veel zon wensen, hopelijk blijft het nog een tijdje zo.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 15-04-09

Mooie foto Wat is dit een prachtige foto's van Donna... Hoe gaat het verder met jullie? Ook aan het genieten van het voorjaar?

Ik geniet zeker van het voorjaar, ondanks mij lichte hooikoorts prikkelen...

groetjes

Gepost door: Bianca | 19-04-09

De commentaren zijn gesloten.